Annonse
Hjem Nyheter Polsk mor sørget for norsk gull

Polsk mor sørget for norsk gull

En norsk kampanje som skal lære utenlandske lastebilsjåfører om deres rettigheter og plikter slo 400 andre bidrag og hentet hjem en internasjonal markedsføringspris.

Kampanjen «The truck driver’s mother» er en video som følger den polske lastebilsjåføren Lukasz og hans mor Anna, som blir med på et oppdrag i Norge. Og det å ha med seg mora på jobb kan fort bli slitsomt, det kan vel de fleste tenke seg.

Budskapet var å gjøre nettsiden motherpresents.org kjent, og på denne siden opplyser norske myndigheter og forbund både om rettighetene til utenlandske sjåfører på norske veier og om norske regler og krav.

Se filmen øverst.

Strategien var at filmen skulle bli delt på sosiale medier, og dermed bli spredd.

Saken fortsetter under Annonsen

I år var opplysningsfilmen påmeldt til «The International Content Marketing Awards», og konkurrerte mot 400 andre bidrag fordelt på 135 reklamebyråer fra 23 forskjellige land.

Og det ble altså gull på det norske bidraget.

– Dette er veldig morsomt, konkurransen er som et VM i sosiale medier. Vi er både stolte og glade selv om dette ikke bare er vår seier, men et trepartssamarbeid mellom myndigheter, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner der Vegvesenet representerer myndighetssiden, sier Henning Harsem, som er leder for tilsyn og kontrollseksjonen i Vegdirektoratet.

Filmen som er spilt inn på tur over Hemsedalsfjellet og har også med scener fra ulike plasser på riksveg 7 mot Oslo, er per i dag oversatt til 13 språk, og har en slags dokumentar-stil over seg. Lukasz og mora ble plukket ut etter en tungsjåfør-audition, og er altså ikke skuespillere.

– Vi måtte i korte perioder stoppe trafikken over fjellet for å få spilt inn filmen. Produksjonsselskapet hadde kamera som hang nesten en meter utenfor bilen, det var ikke plass til vanlig trafikk i tillegg, forklarer Harsem

En rekke etater, forbund og organisasjoner støtter kampanjen, og det er Geelmuyden-Kiese som fikk jobben av Arbeidstilsynet til å lage den.

Harsem håper prisen svekker «det seiglivede bildet av offentlige etater som sidrumpa.»

‒ Vi viser jo her at vi er profesjonelle aktører i nye kanaler. Kanskje vi ikke bruker sosiale media ofte nok, men når vi først satser så vinner vi, smiler Harsem.

Som et merkelig sammentreff vinner Norge gull på samme tid som norske myndigheter er i Brussel for å diskutere strengere regler og lik praktisering av regelverket for godstransportører i Europa.

Det er spesielt den manglende vinterkompetansen til utenlandske sjåfører som er utfordrende, og landene som deltar i «Road Alliance» har allerede diskutert EUs Mobilitetspakke. Der kom det fram forslag som dreier seg om sosiale forhold i veitransporten – som nye kabotasjeregler, markedsadgang og kjøre- og hviletid.

‒ Når det gjelder adgang til markedet er vi opptatt av å sikre rettferdig konkurranse blant aktørene. Det forslaget EU- Kommisjonen har lagt fram nå, anser vi fra norsk side for å være en liberalisering av adgangen til markedet. Vi synes det er vanskelig å akseptere forslaget slik det ligger nå, sier statssekretær Tommy Skjervold, som har gjennomført møter i Brussel i to dager.

Hva Lukasz mener om dette vet vi ikke. Ei heller om han fortsatt har mora med seg på turer til Norge. Men vi tviler vel litt.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,775FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker