Annonse
HjemMotorsportPetter Solberg til Volkswagen

Petter Solberg til Volkswagen

To ganger RX-verdensmester Petter Solberg går inn i 2017 med et nytt team og ny bil.

– Vi må bare pushe på!

Du har hørt Petter Solberg si det mange ganger. Det sier han også nå. Men denne gang kommer ikke setningen foran et heat eller en finale. Den kommer foran sesongen 2017, og er myntet på sitt nye team med det «enkle» navnet»: PSRX Volkswagen Team Sweden.

– Dette har jeg ventet på i lang, lang tid. Vi har jobbet lenge bak kulissene for å få dette til, og det er mange involvert som har stått på.

Saken fortsetter under Annonsen

Solberg er fortsatt eier, men nå har han endelig fått backing av en fabrikant. Ettersom dette er et «svensk» team får Peter med seg Johan Kristofferson i teamet.

– Jeg har hatt mange muligheter til å kjøre for andre tidligere, både i rallycross og i andre grener. Men sammen med min kone Pernilla har vi gjort dette som en familieting, og gitt 110 prosent. Dette teamet er villig til å gjøre det, noe som må til om man skal vinne. Og det skal vi!

Johan Kristofferson har vært med Volkswagen siden 2008, men er ikke redd for at nordmannen bare tenker på seg selv.

– Han har hatt teamkollegaer før, selv om det er hundre år siden, så han vet hva det handler om. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli veldig bra. Det har ikke vært noen problemer så langt, og det kommer det ikke til å bli utover sesongen heller. Det er jeg helt sikker på, sier svensken.

Volkswagen Team Sweden annonserte i fjor at de ikke ville fortsette i det samme sporet. Marklund Motorsport satser i år i EM, mens Kristofferson fortsetter i hovedteamet sammen med Petter i den nye satsingen som altså blir støttet av fabrikanten og forhandlere og importøren i Sverige.

Bilene er utviklet på drøye tre måneder, og er i utgangspunktet en Polo GTI. Bilen har 570 hestekrefter, gjør 0-100 km/t på 1,9 sekunder og en toppfart på 200 km/t.

Petter vant de to første titlene i FIA World Rallycross Championship, kjent som World RX. Men i fjor var det Audis multitalent Mattias Ekström som hentet hjem pokalen etter å ha vunnet fire løp. Petter Solberg endte på andreplass etter en «slitesesong».

Andreas Bakkerud vant tre av rundene, mens Petter Solberg åpnet fjoråret med å ta sesongens eneste seier. Og Johan Kristofferson, som endte på tredjeplass, vant en av rundene i 2016. Bakkerud ble nummer fire.

Bakkerud kjører i Ford-teamet sammen med Youtube-helten Ken Block, mens Sebastien Loeb kjører for det svenske Peugeot-teamet. Det er 19 føreresom er påmeldt til årets World RX.

Sesongen starter 31. mars i Barcelona, og avsluttes i Sør-Afrika (første gang der) 10. november.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse