Annonse
Hjem Forbruker Personlig skilt gjelder kun i Norge

Personlig skilt gjelder kun i Norge

Det står vitterlig «For1kle» på et av skiltene samferdselsministeren viser fram på bildet. Men en tur til Sverige kan by på problemer.

I dag har Ketil Solvik-Olsen gjort noe med akkurat det.

Statens vegvesen opplevde et ras av bestillinger da det ble åpnet for personlige skilt, og det siste tallet vi har hørt fra dem lyder på 14.852 søknader (per 8. august).

Det er altså mange tusen norske biler som kjører rundt med personlige skilt. Men disse må også ha de gamle tall- og sifferskiltene i beredskap.

For krysser du Norges grenser med personlige skilt gjør du noe ulovlig. Verken Sverige, Finland eller Danmark aksepterer de nye skiltene, og du skal strengt tatt montere på de gamle om du skal følge lovverket. Normalt sett holder det dog å vise de gamle skiltene fram.

Saken fortsetter under Annonsen

Solvik-Olsen vil gjøre noe med dette, og har i dag sendt et brev til sine kollegaer i de nordiske landene som har landegrenser til Norge.

Og det bør neppe være noe problem, ettersom personlige bilskilt har vært brukt i nabolandene en stund allerede.

– Slik Wienkonvensjonen for veitrafikk er nå, plikter ingen land å godta bruk av bilskilt som bare inneholder bokstaver, men jeg ser ingen grunn til at man ikke skal kunne bli enig om å gjøre det her i Norden, sier ministeren.

– Derfor ønsker jeg en avtale med våre naboland om å gjensidig akseptere bruken av personlige bilskilt utstedt i de nordiske landene. Får vi på plass en slik aksept, vil man ikke lenger måtte bytte til regulære bilskilt når man krysser grensen til disse landene, sier Frp-mannen.

Har du lyst på et personlig skilt? Sjekk om kombinasjonen er ledig og søk her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker