Hjem / Elbiler / Passerte 4.000 elektrifiserte busser
Volvo har nå passert over 4.000 elektrifiserte busser. (Foto: Volvo)
Volvo har nå passert over 4.000 elektrifiserte busser. (Foto: Volvo)

Passerte 4.000 elektrifiserte busser

Volvo ruller videre med sine elektrifiserte busser. Etter at Trondheim sørget for den største helelektriske ordren i Volvos historie pushet Brussel dem over nok en grense.

Trondheim har bestilt 25 elbusser av Volvo som skal gå inn i ruter fra august 2019, og andre byer som Malmö, Differdange i Luxemburg og Harrogate i Storbritannia også har bestilt Volvo 7900 Electric.

Annonse

Men disse bussene finnes også som hybridvarianter, og mange bestiller også slike for tiden. De heter Volvo 7900 Hybrid, og er altså samme modellen med litt annet drivverk.

Nå har Volvo fått inn en bestilling på 90 slike fra Brussel, og dermed passerer Volvo grensen på 4.000 elektrifiserte busser. Brussel har som mål at hele flåten er elektrifisert senest innen 2030.

‒ Belgia fortsetter å lede an for en renere og stillere urban trafikk. Det er kun et år siden vi fikk en bestilling på en like stor ordre for elektriske hybridbusser fra byene Charleroi og Namur. Nå velger også Brussel vår teknologi. Det er en stor suksess, og tar salget av elektrifiserte busser til over 4.000 enheter, sier Håkan Agnevall, president hos Volvo Buses.

Det totale salget til Belgia er nå 90 hybrider og 101 elbusser.

Volvo tilbyr både hybridbusser, ladbare hybridbusser og elbusser.

Annonse

Hybridene går på strøm opp til 15-20 km/t, og når farten økes slår en liten dieselmotor inn. 7900 Hybrid skal brukes 30-40 prosent mindre drivstoff og slippe ut tilsvarende mindre CO2 enn en lignende dieselbuss, mens partikkelutslipp og NOx-utslipp skal være 50 prosent lavere.

4.000 elektrifiserte busser er selvsagt en god start for Volvo, men det er bare småtterier om vi ser til Kina. Der borte vrimler det av millionbyer, som dermed også sliter med luftforurensning på en helt annen måte enn i Norge.

Så myndighetene satser tungt på elektriske busser. Det gjelder en av byene du mest sannsynlig aldri har hørt om, men som har dobbelt så mange innbyggere som Norge til sammen, Shenzen. Der ruller det 16.359 elbusser ‒ det er like mange elbusser som det finnes busser i hele Norge.

Les mer om det i denne saken: Kinesisk by har like mange el-busser som det finnes norske busser.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *