Annonse
Hjem Nyheter Oslo vil stenge bilene ute innen seks år

Oslo vil stenge bilene ute innen seks år

Det er åpenbart ikke noe grense for hva byrådet i Oslo vil gjøre i kampen mot bilene.

Oslo-borgerne har opplevd en rekke tiltak for å bekjempe bilismen i byen. Oslo kommune er i gang med å begrense trafikken i sentrum ved å stenge gater for biler, de har fjernet hundrevis av parkeringsplasser, de har satt opp bomprisene og vil komme med 53 nye bompunkter.

De fleste tiltakene er tuftet på å bedre luftkvaliteten, men byrådet liker enkelt og greit ikke biler generelt. Så elbilene skal også stenges ute fra sentrum.

Og nå vurderes det et forbud mot fossile biler innenfor hele ring 3. Her bor det flere 100 000 mennesker, og et forbud mot bensin- og dieselbiler innen 2024 vil få konsekvenser for svært mange.

NAF ber nå byrådet om å roe seg litt ned.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Forbud er et drastisk tiltak som vi vil advare mot å bruke. I stedet for å dynge på med tiltak mot bilen, burde de konsentrere seg om å gjøre hverdagsreisene lettere for folk, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Hun mener byrådet går altfor raskt fram, og ikke tenker på konsekvensene.

‒ Det er stressende for folk å høre om stadig nye tiltak som kan komme. Nå skal jo dette utredes først, og vi håper de som gjør utredningen husker på at Oslos over 670 000 innbyggere har behov for å komme seg rundt i hverdagen. Det er vårt budskap til byråden: Pust med magen, og ikke gjør det vanskelig for folk! sier Sagedal.

Byrådet vil også innføre lavutslippssoner for tunge kjøretøy, og dette kan også utvides til lette kjøretøy.

‒ Folk er jo ikke motstandere av god luft. Allerede er 40 prosent av nybilsalget i Oslo elektrisk, så folk tar signalene om at diesel- og bensinbiler i byen ikke er så lurt. Men de må huske at det er mange som ikke kan bytte bil i en fei eller få hverdagen til å gå rundt uten bil, sier Sagedal.

Til neste år skal byrådet evaluere tiltakene som allerede er gjennomført, og NAF ber at evalueringen tar hensyn til trenden nå er at folk bruker mindre bil og tar mer kollektiv.

‒ Ved å varsle om et mulig forbud mot de mest vanlige bilene allerede om seks år, sender byrådet et signal til folk om at de ikke spiller på lag med befolkningen. Det er allerede innført mange tiltak for å få ned bilbruk. La nå folk få tid til å omstille seg og gi dem gode tilbud, så skal vi nok se at luften i Oslo blir bedre og utslippene går ned, uten at folks hverdagsreiser blir rammet, sier Sagedal.

Følg bil24.no på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker