Annonse
HjemNyheterOslo kan få hestedrosjer

Oslo kan få hestedrosjer

Ja, seriøst, dette er scenariet for Oslos framtid. Hestedrosjer kan komme til å erstatte taxiene.

Motstanden mot bilene har kanskje gått litt for langt i Norges hovedstad. Byrådet i Oslo bestående av MDG, Ap og SV vil som kjent stenge ut flest mulig bilister, og ikke minst MDG er oppsatt på å bekjempe bilismen. Selv elbiler skal stenges ute fra sentrumsnære områder.

Den eneste død er som kjent den andres brød. Og hestefolket ser nå sitt snitt til å skape en ny næring. Nemlig det urgamle framkomstmiddelet hestevogn.

‒ Nå blir det bilfritt i Oslo og da tenker vi at det må gjøres noe med bybildet. Da kan man ha levende dyr og hest og gjøre det hyggelig, sier Lene Kragh, daglig leder ved Alna Ridesenter til NRK.no.

De har sendt inn en søknad til Oslo kommune om å drive hestedrosjer, og Bymiljøetaten sier at de vil få svar i nær framtid.

Saken fortsetter under Annonsen

– Det kan også hende det må være en tillatelse fra politiet. Det er en del praktiske ting som må avklares før hestedrosjene eventuelt kan komme tilbake igjen i bybildet, sier Monica T. Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten i Oslo kommune, til NRK.

Ifølge rikskringkasteren er det 66 år siden hestedrosjene forsvant fra hovedstaden, men allerede på nyåret kan de altså være tilbake.

Mon tro om de må betale for å passere gjennom de mange bompunktene som kommer i og rundt Oslo neste år?

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse