Annonse
Hjem Elbiler Oljesjefer går for elbiler

Oljesjefer går for elbiler

Vi vet ikke om aksjonærene er så fornøyde, men Shells toppsjef dropper dieselbilen. En annen sjef har allerede gått over til elbil.

– Å gå over til elektrisk er godt for nordvest av Europa, USA og til og med Kina. Vi trenger en større andel elbiler, eller hydrogenbiler eller gassbiler, om vi skal klare 2-graders målet, sier Shells administrerende direktør Ben Van Beurden til Bloomberg.

Og han vil hjelpe til, dog minimalt. For det er ikke akkurat en nullutslippsbil han nå velger. Ifølge en talsmann for selskapet vil han gå fra en dieselbil til en plug-in variant av Mercedes-Benz S500, den tredje største av S-modellene.

Den skal ifølge Mercedes ha en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer. Resten må altså kjøres på tradisjonelt drivstoff.

Den vanlige S500 har et oppgitt forbruk på 0,66 liter per mil, og slipper ut 150 g/km CO2. Storebroren S600 slipper ut 260 g/km CO2 og sluker 1,16 liter per mil, og er altså alt annet enn snill mot miljøet.

Saken fortsetter under Annonsen

En som allerede har gått over til elbil i Shell er finansdirektøren Jessica Uhl. Hun valgte konkurrenten til Mercedes, BMW, og en litt annerledes «direktørbil». Hun kjører nemlig rundt i en i3.

Finansdirektøren i nederlandske Shell kjører en BMW i3.
Finansdirektøren i nederlandske Shell kjører en BMW i3.

Ifølge Bloomberg New Energy Finance vil salget av elbiler overgå bensin- og dieselbilene innen 20 år, mens vi i Norge ser vi effekten av økonomiske fordeler for el- og hybridbiler. Hver tredje bil som nå selges i Norge er hybrid, mens markedsandelen for nullutslippsbilene er på 15,9 prosent.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker