Annonse
HjemElbilerØker rekkevidde på el-varebil

Øker rekkevidde på el-varebil

Nissan oppgraderer den elektriske varebilen e-NV200, noe som betyr økt rekkevidde.

Den nåværende e-NV200 som kom i 2014 har en litium-ion-batteripakke på 24 kWh, og rekkevidden er oppgitt til 170 kilometer målt etter NEDC-standarden. Ladetiden er satt til fire timer.

Men dette er snart historie.

For nå kommer en oppgradert versjon som har fått en pakke på 40 kWh tilsvarende den i neste generasjon Leaf som er på tur, og dermed økes rekkevidden med hele 65 prosent. Det vil si at den nye modellen ruller i 280 kilometer ‒ 110 kilometer lenger enn dagens versjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det går ikke utover verken vekt eller lastekapasiteten som er på 4,2 kubikkmeter. Nissan opplyser at det tilsvarer to europaller eller opptil 701 kilo.

Hurtigladningen er på 50 kW og satt til 40 minutter. Varebilen er også utstyrt med toveis ladekapasitet, som betyr at kjøretøyet kan returnere energi ved å koble opp mot kontorer eller anlegg. Den kan også returnere overskytende ladekapasitet og stabilisere det lokale strømnettet via en slags kjøretøy-til-strømnett-teknologi.

Den oppgraderte varebilen kan også leveres med teknologi som ryggekamera, bluetooth-tilkobling, intelligent nøkkel og et oppgradert navigasjonssystem.

Nissan har også utviklet en app til e-NV200 som kan styres både fra smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Denne lar eierne spore og logge førerrapporter digitalt. Det er også mulig å sjekke både batterinivået, starte batterilading og stille inn kjøretøyets klimakontroll via appen og You+Nissan-nettportal.

Men det er fortsatt en varebil og ikke en racer. Toppfarten er satt til 130 km/t, mens 0 til 100 km/t rusler av gårde på 14 sekunder.

Den kommer i to versjoner, den rene varebilen e-NV200 og e-NV200 Evalia, sistnevnte er den eneste helelektriske varebilen med sju seter som er tilgjengelig i Europa.

Her er et lite klipp av den nye e-NV200:

Den nye e-NV200 lanserer til våren, opplyser Nissan.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse