Annonse
Hjem Nyheter Oi, dekk varsler om feil i 300 km/t

Oi, dekk varsler om feil i 300 km/t

Det er sikkert kult å teste en bil fra 0 til 315 km/t. Det er sikkert ikke kult at det dukker opp noe blinkende dekk-advarsler når du gjør det. Se video.

To ting som betyr fart er McLaren og Hennessey. McLaren setter sammen disse supersportsbilene som du knapt nok registrerer før de er ute av lyskryssene, mens Hennessey kaster seg over sterke biler og doper de ytterligere.

Det amerikanske tuningselskapet er mest kjent for å trimme amerikanske biler, og har i det siste kommet med ultrasterke versjoner av Ford Raptor kalt Hennessey Velociraptor med 758 hestekrefter, en Chevy Silverado Trail Boss kalt Hennessey Goliath 6×6 med 705 hk og en ZR1 Chevrolet Corvette kalt Hennessey HPE1200 med fete 1.200 hk.

Så det er noe elleville greier som kommer fra Hennessey.

Selv om det meste handler om amerikanske modeller følger de også med på hva som skjer i Europa, og har nå testet en McLaren 600LT.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne hører hjemme i den minste av de tre seriene til McLaren kalt Supersport, og kom tidligere i år. Bilen har 600 hestekrefter og gjør 0-100 på 2,8 sekunder, og 0-200 km/t tilbakelegges på kjappe 8,2 sekunder. Det går altså unna i en original 600LT.

Og det ville åpenbart også Hennessey finne ut av, og har testet akselerasjonen til den raskeste av samtlige Supersport-modellene til McLaren.

Som vi kan se ut av videoen under bruker de rundt 7 sekunder på 0-100 mph (160 km/t), og rundt 13 sekunder til 150 mph (241 km/t), og alt ser ok ut.

Men rundt 20 sekunder ut i testen og nå i en hastighet av 175 mph (281 km/t) begynner dekktrykklampen til høyre å lyse. Denne er vi vant til lyser her i Norge, spesielt når temperaturen veksler og luften i dekkene krymper og utvider seg, så vi vet at det ikke er så veldig farlig.

Og så er jo lyset også «bare» gult.

Det blir imidlertid verre. Et par sekunder senere tennes det nemlig røde lamper både for fordekkene og det høyre bakdekket, og når Hennessey når 196 mph (315 km/t) tør de rett og slett ikke mer.

Vi skjønner dem godt. For dette må virkelige sette nervene på en prøve, og om et dekk går i oppløsning i en slik fart kan ende svært så alvorlig.

Ja, vi noterer også at tilgjengelig drivstoff går fra 14 prosent ned til 10 prosent i løpet av 40 sekunder, så her går det suppe!

Her er videoen:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker