Annonse
HjemNyheterO hjul med din slede

O hjul med din slede

Mens de fleste andre kan nyte julefreden er det en mann som må passe på at kjøretøyet er i tipp topp stand foran årets mest travle dag.

Som jo alle vet, julenissen kommer på besøk til alle barn som har vært snill i året som har gått. Men han kommer verken fra Rovaniemi i Finland eller Drøbak i Norge, men fra sitt hovedkontor på Nordpolen hvor alle hans medhjelpere holder til.

Og alt må selvsagt være i perfekt stand. Reinsdyrene, anført av en Rudolf med en rød lysende nese, må være i toppform. Og sleden, ja, den må være i feilfri stand.

For nissefar sjøl skal levere alle pakkene i løpet av en eneste dag. Og da klokkes det kilometer på sleden.

Engelske hpi er et analyseselskap som kalkulerer bilens verdi hvor de tar høyde for ting som alder, pris, kollisjonsskader, mekaniske skader og den totale eiekostnaden. De har kalkulert hva nissen, Rudolf og sleden må gjennom på selveste julekvelden.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det er ikke småtterier.

Dataen viser at nissen skal levere gaver til ikke mindre enn 233 millioner husholdninger. Ettersom jordens overflate er på 510 millioner kilometer, blir det et stopp per 1.470 meter.

Nissen trenger dermed å tilbakelegge enn total reiselengde på småpene 342.510.000 kilometer. Altså over 342 millioner kilometer.

Sleden får dermed kjørt seg, og kostandene baller raskt på seg.

Vi vet at julenissen sjøl er en god og rund mann som drar på sine «go-kiloer», i tillegg til alle gavene som skal ha plass i sleden. Om hver av disse veier 1,2 kilo hver må sleden tåle en vekt av formidable 279.600.000 kilo. 279 millioner kilo der altså.

Det er ikke alltid like enkelt å manøvrere tak, piper og andre hindringer, så noen skraper og bulker må påregnes og utbedres før neste jul. Nok en kostand.

De åtte reinsdyrene som trekker sleden har selvsagt sin verdi. For nissefar selv har de en høy sentimental verdi, men på bruktmarkedet er de ikke verd mer enn er rundt 20.000 kroner. De åtte må selvsagt har drivstoff i form av spesiell reinsdyrs-mat. En pakke med en 25 kilos sekk til rundt hundrelappen bør holde.

I tillegg vet vi jo hvor ivrig parkeringsvaktene kan være, så han må ta høyde for parkeringsbøter, spesielt når han er her i Norge. Og da må han også passe på fartsgrensene, så han ikke ryker på fartsbøter i samme slengen. For det kan fort bli dyrt, som mange vet.

Og ikke minst må han tenke på kollisjonsfaren med andre fly og fugler, så forsikringen må være i boks.

All slitasjen går selvsagt utover slede-verdien, som vi jo vet er noen hundre år allerede.

Så nissen bør kanskje vurdere å gå over til noe litt mer moderne? Kanskje en rakettslede?

Eller som Ford så for seg for noen år siden, og som bildet viser ‒ en bilslede?

Men foreløpig klarer han seg nok med Rudolf og sleden, selv om de begynner å bli gamle og slitt nå.

Om du har vært snill nok får kanskje du også et besøk?

God hjul!

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse