Hjem / Nyheter / Nytt vakkert udyr fra Aston Martin
Skjønnheten og udyret. Det kan vi trygt si om Aston Martin DBS Superleggera. (Alle foto: Aston Martin)
Skjønnheten og udyret. Det kan vi trygt si om Aston Martin DBS Superleggera. (Alle foto: Aston Martin)

Nytt vakkert udyr fra Aston Martin

Aston Martin har vist fram en ny bil, DBS Superleggera. Se video.

«Alle» kjenner til DBS, og da snakker vi absolutt ikke om den norske sykkelprodusenten. Nei, vi tenker på den sagnomsuste Aston Martin-modellen som kom som et stjerneskudd i 1967. Den fikk da også «hovedrollen» i flere James Bond-filmer og i Helgenen-serien tidlig på 1970-tallet.

Annonse

Noen er også kjent med Superleggera, som var spesialversjoner av blant annet Aston Martins DB4, DB5 og DB6. I dag er navnet kanskje mest kjent som en superpotent modell fra MC-produsenten Ducati.

Men det varer ikke så lenge.

For den britiske produsenten har altså bestemt seg for å bringe disse to legendene sammen igjen, og resultatet er som ventet noe helt eksepsjonelt.

For ikke bare er den dyrisk vakker. Den er også et udyr.

Annonse

Aston Martin bryr seg liten om den pågående trenden i bilverden hvor stadig flere sportsbilprodusenter vraker V12-motoren, og kjører på med en 5,2-liters V12 med twinturbo i DBS Superleggera. Åpenbart er kun det største godt nok. Og skal den erstatte Vanquish S som Super GT-flaggskipet må det da også noe ekstraordinært til.

Da bør kanskje 725 hestekrefter og et dreiemoment på 900 Nm mellom 1800-5000 r/min holde?

Bilen fyker opp til 100 km/t på 3,4 sekunder, bikker 160 km/t på 6,4 sekunder, og gir seg ikke før nåla har nådd 340 km/t. Fartssperre har nok aldri Aston Martin en gang vurdert.

Fortsatt ikke imponert?

Hva med dette da: Har du bilen i 4. gir og ligger i 80 km/t, tar det kun 4,2 sekunder før du har doblet farten til 160 km/t om du tramper gassen i bånn.

Så det går virkelig unna.

En slik bil må selvsagt ha aerodynamikken på plass.

Aston Martin har videreført detaljene de introduserte på DB11 (også en Bond-bil), og i tillegg latt seg inspirere av formel 1 med doble diffusere. DBS Superleggera har da også det største marktrykket av samtlige Aston Martin-modeller, og bør kunne ta svingene i et heseblesende tempo.

Den er selvsagt laget i lette materialer, og veier faktisk under 1.700 kilo. Ikke verst når vi tenker på den svære V12-motoren.

Og selv om dette er en skikkelig fartsmaskin har ikke britene gjort som flere andre som lager ekstreme biler og dropper all luksusen innvendig.

Her er det nøkkelfri lås, DAB-system, støtte for smarttelefoner, 360-graders kamera, parkeringsassistent og satellittnavigasjon, for å nevne noe.

Prisen er selvsagt langt over hodet til den vanlige lønnsmottaker, men ikke så høy som vi fryktet. Startprisen i England lyder på 2,4 millioner kroner, så klasker du 4 millioner kroner i bordet så holder det kanskje til å få den på norske veier.

Vi innledet med å fortelle at DBS var litt av en filmstjerne tilbake i «gamle» dager. Og nå gjør den et aldri så lite comeback også på den fronten.

Filmskaperen Nick Knight har nemlig laget en ultrakortfilm som viser DBS Superleggera i et futurisk landskap, og som skal framheve den fremste egenskapen til den nye superbilen ‒ fart.

Her er videoen, og pass på at du ikke blir for svimmel ‒ for her går det unna:

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota viser endelig fram en ny Supra. (Alle foto: Toyota)

Endelig, her er nye Toyota Supra

Toyota puster nytt liv i den raske og sportslige Supra-modellen. Se bilder og video. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *