Hjem / Forbruker / Nye regler for EU-kontroll fra 2019

Nye regler for EU-kontroll fra 2019

Fra neste år vil siste sifferet i registreringsnummeret ikke lenger bestemme når du skal inn til EU-kontroll med bilen din. Det vil også bli nye krav til de som utfører kontrollen og krav til kontroll av traktorer.

Hvert år gjennomføres det over 2 millioner EU-kontroller i Norge hvorav rundt 700.000 er etterkontroller. Alle biler skal inn hvert annet år og det er siste sifferet i registreringsnummeret som bestemmer når på året din bil skal kontrolleres. Dette vil bli forandret fra neste år.

Annonse

– Fra februar vil kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt. -For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll, forklarer avdelingsdirektør Henning Harsem på Statens Vegvesen sitt nettsted.

Den nye ordningen vil fases inn etter hvert som kjøretøyene er inne til kontroll. – Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar, den fristen du har gjelder til det gjennomføres en ny kontroll uttaler han videre. Fortsatt blir syklusen den samme, det vil si for personbiler første gang etter fire år, deretter annet hvert år.

Det blir også innført nye krav til de som skal utføre denne kontrollen. Det vil være krav om egen opplæring og personlig godkjenning av nye kontrollører og tekniske ledere.

– Målet er bedre, likere og mer trafikksikre kontroller, sier Harsem. For de som allerede jobber som kontrollører og tekniske ledere i dag vil det bli en egen overgangsordning.

Sjekk også ut disse:

Annonse

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette bildet illustrerer forskjellen med og uten refleks. Skummelt. (Foto: NAF)

Sjekk forskjellen med og uten refleks

Nå kommer høstmørket, og du lever farlig om du ferdes rundt veiene uten refleks. I …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *