Annonse
HjemNyheterNye Leaf lansert for 2. gang

Nye Leaf lansert for 2. gang

2. generasjonen av Nissan Leaf ble mandag lansert i Europa. En knapp måned etter at den fikk sin globale lansering….

Ja, det er ikke helt til å bli klok på. Men slik er det nå. Først globalt, så lokalt.

Da Nissan lansere den oppgraderte for Europa var Norge et selvfølgelig sted. Ingen andre land kan vise til lignende prosentvis andel elektriske biler som vi. Og Nissan fant veien til Oslo for å avduke den som altså allerede er avduket.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Den helt nye Nissan Leaf er verdens mest avanserte helelektriske bil som er økonomisk tilgjengelig for en stor kundegruppe. Denne bilen er et Nissan Intelligent Mobility-ikon – vår framtidsvisjon. Dette er en bil som er mer underholdende, mer spennende og mer tilkoblet enn alle andre masseproduserte elbiler i historien. Den er Simply amazing, sa en stolt Philippe Saillard i Nissan Europe.

La oss ta det viktigste først, nemlig batteriet. Nye Leaf er utstyrt med et 40 kWt li-ion som ifølge NDEC-standarden har en kjørelengde på 378 kilometer.

Hurtigladeren sørger for en kapasitet til 80 prosent i løpet av 40 minutter (50 Kw), mens ladetiden med 7 Kw er satt til 6 timer. 6 Kw øker denne til 8 timer, og med 3 Kw er den på 16 timer.

Nissan opplyser også at bilen har et toveis ladesystem som betyr at bilen kan levere energi tilbake til strømnettet.

«Den kan også returnere all overskytende ladekapasitet og stabilisere det lokale strømnettet takket være den innovative V2G (kjøretøy-til-strømnett teknologien) fra Nissan», melder bilprodusenten.

Det meste er allerede skrevet om nye Leaf, men vi kan nevne noen ting.

Den er utstyrt med en såkalt e-pedal. Denne teknologien gjør at man kan bruke gasspedalen til både å gasse med og bremse opp med. Når foten løftes av gassen slår bremsen inn, og bremseenergien regenereres for å lade batteriet. Dette fungerer også i bakker.

Den har også noe de har kalt ProPILOT. Dette er en slags førerassistent som både styrer, bremser og akselererer, og fungerer på veier med ett kjørefelt, altså både under landeveiskjøring eller under mer trafikkerte situasjoner. I køsituasjon kan den stoppe og starte uten hjelp av føreren. Bilen vil starte igjen og følge bilen foran når køen beveger seg igjen.

Nye Leaf er også utstyrt med ProPILOT Park som gjør at bilen kan parkere av seg selv. 

Ja, vi vet at rattet er på den gærne siden her.
Ja, vi vet at rattet er på den gærne siden her.

Lanseringsversjonen som kommer i et begrenset antall har vært mulig å bestille i Norge siden den ble vist fram under den globale lanseringen 6. september.

Nissan opplyser at et stort antall kunder allerede har bestilt denne versjonen, som har en startpris på 274.000 kroner.

Leveringene av den nye Leaf starter i slutten av februar.

Følg bil24.no på Facebook

Les også: Slik ser nye Leaf ut (video)

Les også: Nissan rundet 150 millioner biler

Les også: Girer om for en elektrisk framtid

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse