Annonse
Hjem Nyheter Nye Audi A6 allroad kun som diesel

Nye Audi A6 allroad kun som diesel

20 år etter at Audi slo til med en spesialversjon av stasjonsvognen til A6 blir den nok en gang ny.

1999 var et godt år. Et veldig godt et.

Verden fikk nemlig nye sportslige biler som Ferrari 360, Porsche 911 GT3, Pagani Zonda, Audi RS 4 og Honda S2000, i tillegg til folkekjære modeller som Toyota Yaris, Audi A2, BMW X5, Honda HR-V, Skoda Fabia og Opel Zafira.

En annen favoritt som også kom i 1999 var A6 allroad quattro, Audis tredje modell de introduserte det året.

Dette var en merkelig bil, ettersom den var designet til å være en stasjonsvogn som også kunne håndtere terrenget. Altså en slags SUV-versjon av stasjonsvognen A6 Avant, og en slik løsning var langt fra vanlig i bilverden for 20 år siden.

Saken fortsetter under Annonsen

Med firehjulsdrift, adaptivt luftunderstell og øk bakkeklaring var dette altså familiebilen som kunne brukes både på landeveien og til hytta, og den traff da også blink hos friluftsivrige nordmenn.

Etter at den ble lansert i 1999 har den blitt oppgradert to ganger, i 2006 og 2012.

Så det er på tide at den blir litt ny igjen.

‒ Audi A6 allroad quattro har vært en veldig populær bil i Norge, og nå gleder vi oss til en helt ny utgave av den allsidige familiebilen, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

‒ Kombinasjonen av en praktisk stasjonsvogn med lekkert design, rommelig interiør, quattro firehjulsdrift og høy bakkeklaring har falt i smak hos norske bilkjøpere. Audi A6 allroad quattro er på mange måter det beste fra to verdener – en bil som dekker de aller fleste behovene, og fungerer like godt på fjellet som i byen, understreker hun.

Det mest spesielle med allroad quattro er helt klart det adaptive understellet som stiller inn seg inn etter underlaget og farten.

I vanlige kjøremoduser (Auto og Comfort) er bakkeklaringen tilsvarende Avant, altså 139 mm. Men ting skjer når Offroad velges og hastigheten er under 80 km/t.

Bilen heves da med 33 mm, og kryper farten under 35 km/t heves bilen ytterligere med 15 mm. Da vil den altså rage 45 mm over standardhøyden, med en bakkeklaring på hele 184 mm. SUV-modellen Audi Q5 har til sammenligning en bakkeklaring på 200 mm.

Og nye A6 allroad har mer å by på om du skal ta deg fram i ulendt terreng.

Den kommer nemlig med noe som heter Hill descent control og Tilt angle assist. Dette gir informasjonen om hellingsvinkler i alle retninger som vises på MMI-skjermen, og er det fare for at bilen er på vei til å tippe blir føreren varslet.

A6 allroad får også litt flere detaljer utvendig og innvendig som skal understreke at dette er en tøffing som også kan håndtere terrenget, og har selvsagt de samme teknologiske løsningene og utstyret som søstermodellene A6 og A7.

Se bildeserie nederst.

Så var det drivverket da.

Her har Audi valgt å tilby kun tre TDI-motorer, og hvor smart det faktisk er å droppe bensinalternativet får tiden vise. Men den er ikke alene om det, for heller ikke A6 Avant har bensinmotor som alternativ her i Norge.

Det er uansett tre sterke dieselalternativer som kommer i A6 allroad.

De tre V6-motorene spenner seg fra 231 hestekrefter med et dreiemoment på 500 NM, via 286 hk og 620 Nm til 349 hk og 700 Nm.

Den kommer også som mildhybrid (MEHV) som standard, og denne gjør at A6 allroad kan seile elektrisk over større fartsområder med start-stopp fra 22 km/t. Mildhybriden skal kunne spare inntil 0,04 liter på mila, og det er jo noe.

Dette er altså noen skikkelige arbeidshester, og har da også en tillatt hengervekt på 2.500 kilo og kan dra ganske store vogner om nødvendig.

En akselavstand på 2,93 meter bør gi god innvendig plass, og bagasjerommet strekker seg i likhet med A6 Avant fra 565 liter til 1680 liter.

Audi A6 allroad quattro er ventet til Norge etter sommeren.

Her er bilder av den helt nye A6 allroad quattro:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker