Annonse
HjemNyheterNye 911 ‒ designerens fem høydepunkter

Nye 911 ‒ designerens fem høydepunkter

Det finnes knapt nok en modell som det knyttes større forventninger til når den fornyes enn Porsche 911. Se video.

Nå er det klart for 8. generasjon av den legendariske modellen, og en av designsjefene trekker fram sine fem høydepunkter. For selv om den kanskje ikke ser så ny ut, er den virkelig det.

I år runder Porsche 911 hele 56 år, og er verdens mest gjenkjennelige sportsbil som finnes. Det spesielle med bilen er den gjenkjennelige silhuetten, som fortsatt har lignende linjer som Porsches aller første serieprodusert bil kalt 356 hadde i 1948.

Porsche kjører altså etter det gamle slagordet om å ikke forandre på noe som funker, og til tross for at vi nå får den 8. generasjonen vil de aller fleste gjenkjenne den med en gang.

Saken fortsetter under Annonsen

Men ikke la deg lure, for dette er en helt ny bil fra utsiden og inn.

Nye 911 blir både sterkere, raskere og mer digital enn dagens 991-variant, og studerer man den nye varianten med serienummer 992 nøye oppdager man raskt nye ting.

Det vet Peter Varga alt om.

Han har nemlig ansvaret for det utvendige designet, og har full kontroll på det aller meste som omhandler 911.

‒ 911 har et unikt designspråk. Silhuetten snakker for seg selv, og alle kjenner konturene. Så vår første jobb var å identifisere proporsjonene vi enten ville forandre eller tydeliggjøre enda mer.

‒ I mine øyne har 911 fått bedre proporsjoner opp gjennom årene. Vi har fortsatt denne prosessen ved å utvide både fronten og bakenden, og vårt mål har vårt å gjøre 911 enda sterkere, raskere og skarpere, sier han.

Han har blitt utfordret på sine fem favorittdetaljer på den kommende 992-modellen, og her viser han de fem tingene fram. Og dette er interessante ting, så det er helt klart verd å få med seg den fire minutter lange videoen:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse