Annonse
Hjem Nyheter Ny toppversjon av Kodiaq

Ny toppversjon av Kodiaq

Fremadstormende Skoda har vist fram sin nye topp-SUV, Kodiaq L&K.

Skoda har tidligere annonsert verdenspremiere for den oppgraderte Fabia samt konsept-hybriden Vision X under Genève Motor Show, men de byr på nok en premiere.

For til den store bilutstillingen tar de også med en rykende fersk Kodiaq L&K, toppversjonen av deres største SUV.

Skoda ble grunnlagt så langt tilbake som i 1895 av Vaclav Laurin og Vaclav Klement, og den gang het de Laurin & Klement. Selskapet ble i 1925 kjøpt opp av Skoda, og fikk da sitt nåværende navn.

Og nettopp Laurin & Klement hedres via Skodas toppversjon av Kodiaq, som har benevnelsen L&K.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen er i utgangspunktet den samme som den vanlige Kodiaq, men er oppgradert med mer utstyr og mer komfort som standard. Den har også en ny grill, nye LED-lykter foran, 19 tommers felger og en noe modifisert bakende.

På innsiden har Skoda er det lakk og lær som dominerer, slik det bør være i en topputgave. De har også puttet inn den nyeste versjonen av Connect, som innebærer et Canton lydsystem med 10 høyttalere og 610 watts forsterker

Av annet utstyr kan vi nevne lærratt, elektrisk justerbart førersete med minnefunksjon, regnsensor, automatisk dimming av bakspeilet og en ny lyssetting i kupéen.

Skoda sier at L&K blir levert med to nye TSI bensinmotorer, en 1,5-liters på 150 hestekrefter og en 2,0-liters på 190 hestekrefter ‒ 10 flere enn den forrige versjonen. Begge motorene er nå oppgradert med partikkelfilter.

L&K leveres også med TDI-motorer på tilsvarende størrelser.

De to minste får også en 7-trinns DSG automatgirkasse, mens de to største på 190 hestekrefter har 4X4 som standard (kan velges som tillegg på 150 hk-variantene).

Kodiaq er altså den største SUV-modellen til Skoda, som også har kompakt-SUV’en Karoq i sitt utvalg. Skoda viste fram den nye Kodiaq for første gang i fjor høst, mens L&K-varianten er forventet til Norge mot slutten av året. Prisen er foreløpig ikke klar.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker