Annonse
Hjem Nyheter Ny terrengversjon av Volvo V60

Ny terrengversjon av Volvo V60

Svenskene har vist fram den nye V60 Cross Country.

I 1997 var Volvo litt lei av bylivet og rømte til skogs. Det gjorde de ikke med en terrengbil, men faktisk en helt vanlig personbil. Eller, nesten helt vanlig.

For den gang hadde de tatt en V70, gitt den høyere bakkeklaring og gjort den generelt litt røffere, og vipps, de hadde en bil som kunne kjøre landet rundt ‒ inkludert skogen. Spesialmodellen ble kalt V70 XC, hvor de to siste bokstavene sto for cross (X) country (C).

Siden den gang har det kommet en rekke Cross Country-varianter, inkludert en splitter ny en.

Det er den nye V60 som har fått cross country-kuren, og kommer ut som en halvveis terrengbil.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Med det nye V60 Cross Country tar vi vår svenske stasjonsvogn fra sitt naturlig element til et helt annet, sier Håkan Samuelsson, president og administrerende direktør i Volvo Cars.

‒ Vi fant opp Cross Country-segmentet for over 20 år siden, og med denne bilen forsterker vi stamtavlen med en sikker og allsidig familiebil med høye prestasjoner, legger han til.

Det første budet når du skal ut i skogen er at bilens bakkeklaring er høy nok. V60 Cross Country har blitt 75 mm høyere enn sin søster, og takket være et spesialutviklet Cross Country-chassis og fjæring bør den takle alle utfordringene kjerreveiene byr på.

Selvsagt snakker vi om firehjulsdrift, og de har lagt inn funksjoner som Hill Descent Control, elektronisk stabilitetskontroll, Corner Traction Control og en spesiell Off-Road-kjøremodus som skal sørge for at du kommer deg trygt og enkelt gjennom skogen.

I likhet med de andre modellene i 60- og 90-serien er også Cross Country bygd på SPA-plattformen, noe som betyr at den byr på de samme egenskapene som sine søsken.

Den har altså både antikollisjonssystemet City Safety og førerassistenter via Pilot Assist, samt infotainmentsystem Sensus Connect som er kompatibelt med både Apple CarPlay og Android Auto.

‒ I tillegg er den mer allsidig med en høyere sitteposisjon, økt bakkeklaring og dynamisk firehjulsdrift som gjør at den hører hjemme både i byen og ute på landet, sier utviklingspresident Henrik Green i Volvo.

Den nye V60 Cross Country får to motorvalg, T5 bensin og D4 diesel.

Volvo presenterte en ny V60 tilbake i februar, og i juni kom de også med en ny S60 ‒ den aller første modellen som er laget på den helt nye fabrikken i USA.

Den nye Cross Country-modellen har en startpris på drøye 609.535 kroner, mens den billigste V60 koster 470.599 kroner.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker