Annonse
Hjem Nyheter Denne konsepten kommer neste år

Denne konsepten kommer neste år

Å fornye seg er en spenstig øvelse når det kommer til bildesign. BMW viser nå hvordan de ser for seg framtiden.

Bilutstillingen med det «enkle» navnet Concorso d’Eleganza Villa d’Este foregår en gang i året i elegante Italia, og årets utstilling ble avviklet i slutten av mai. Bak bilshowet står BMW, og de hadde tatt med en skikkelig go’bit. Den lekre BMW Concept 8 Serien.

Umiddelbart er det kanskje ikke så spennende, og det er lett å tenke at dette kun er nok en konseptmodell fra bilprodusenter som vil vise hva de kan med aldri gidder/klarer/ikke har råd til å følge opp.

Forskjellen denne gang er at denne gir en forsmak på hva BMW kommer med i framtiden. Denne skal være klar i 2018, og på toppen av det hele planlegger de også en M8-modell.

Og det er ikke småtteri BMW forventer av den nye 8 Serien Coupé. Den skal rett og slett bidra til at tyskerne tar tilbake markedsandeler i luksusmarkedet, og det skal de gjøre med en fullblods kjøremaskin som skal utfordre andre sportsbilprodusenter i det segmentet.

Saken fortsetter under Annonsen

Umiddelbart ser ikke konsepten ut som en BMW – spesielt fra siden, og likhetstrekkene til moderne sportsbiler er slående. Men studerer man bildene litt nærmere ser man at de faktisk har tatt vare på noen av de legendariske linjene fra tidligere modeller.

– Designen av BMW 8 Concept gir oss en frisk tolkning av de ikoniske BMW stylinglinjene, påpeker en av direktørene i BMWs designgruppe, Adrian van Hooydonk.

Modellen har fått et langt panser og et tak hvor linjene faller fra frontsetene og ned til baklysene.

Ja, denne minner utvilsomt om andre sportsbiler. Men det er en BMW.
Ja, denne minner utvilsomt om andre sportsbiler. Men det er en BMW.

Fronten domineres av en svær todelt grill (som jo BMW har brukt i veldig mange år), smale tvillinglykter og dominerende luftinntak under lyktene og grillen.

Fire lykter som strekker seg opp og bak, to griller og to luftinntak.
Fire lykter som strekker seg opp og bak, to griller og to luftinntak.

Bak er formen rund og muskuløs, med L-formede lykter som smalner inn mot midten, to svære piper og diffusere på hver side.

Det frister vel ikke å prøve seg på en forbikjøring når du ser denne stussen?
Det frister vel ikke å prøve seg på en forbikjøring når du ser denne stussen?

På innsiden har BMW, mot tidsånden, valgt å fokusere på det som er viktig for føreren. Alt er oversiktlig og lett tilgjengelig, og – ettersom dette er en luksus sportsbil – har de brukt karbonfibre og håndslipt aluminium og en girspake av glass(!). Og selvsagt lær.

Sportslig og luksuriøst på innsiden.
Sportslig og luksuriøst på innsiden.

Som sagt kommer det også en ultrasprek M-variant. Denne er utviklet parallelt med Coupé-modellen.

I tillegg jobber også BMW med racingmodell, BMW M8 GTE. Denne skal spille hovedrollen når BMW returnerer til Le Mans. Racingavdelingen håper å kunne ta denne i bruk allerede under Dayton 24-timers i januar 2018.

BMW er for øvrig midt i en stor satsing kalt NUMBER ONE > NEXT. Er BMW Concept 8 et eksempel på hva vi kan vente oss framover er det bare å glede seg.

Se flere bilder her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,124FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker