Annonse
Hjem Nyheter Ny ram pick-up plukket med seg pris

Ny ram pick-up plukket med seg pris

FCA har presentert en ny pick-up, 2019-modellen RAM 1500. Og den stjal like godt showet under NAIAS i Detorit.

Den oppgraderte pick-upen har blitt slanket med 100 kilo, fått en ny og sterkere ramme og den maksimale lastevekten har nå passert ett tonn. Og skal du slepe noe byr heller ikke det på noe problem. Slepevekten er nemlig økt til formidable 5.783 kilo, og du kan altså dra hvilken som helst campingvogn med dette beistet.

De har også tenkt på aerodynamikk når de designet den nye RAM 1500, og luftmotstanden er betraktelig redusert. Understellet og dempere er også nye, og den er en såkalt mild hybrid.

RAM 1500 kommer enten med en V6 på 3,6 liter på 305 hestekrefter og 364 Nm eller en V8 på 5,7 liter med 393 hestekrefter og et solid dreiemoment på 555 Nm Disse kombineres med en beltedrevet generator sammen med et 48 volts-system. Hybriden brukes til start og stopp, samt til å gi mer moment når det trengs.

Saken fortsetter under Annonsen

Ettersom dette er en ny generasjon, den første RAM 1500 kom i 1993, har de også satt inn en ny automatkasse med åtte gir, og innvendig har den fått alt det moderne utstyret nye biler har i dag ‒ inkludert en 12 tommers berøringsskjerm.

Av assistenter kan vi nevne blindsonevarsler, adaptiv cruise control, kollisjonsvarsler framme og nødbremsvarsler.

Det er altså en helt ny bil som ble avduket på bilmessa NAIAS, og den tok da også folket med storm. Cars.com kåret den like godt til «best in show», og det er ikke verst når vi vet at det var mange nye biler på plass der.

«Ram klatret til toppen av bunken for sin blanding av kapasitet, komfort, teknologi og effektivitet», het det i beslutningen.

RAM ble skilt ut som en egen avdeling i 2009, og har i tillegg den større og sterkere pick-upen RAM 3500.

Under kan du se hvordan den nye RAM 1500 blir presentert. Stikkord: Køntri, hester og cowboyhatter.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker