Annonse
HjemElbilerNy milepæl for Model 3

Ny milepæl for Model 3

Teslas Model 3 skal komme i flere forskjellige versjoner, også som en «muskel-variant». Den modellen er kalt Performance, og er allerede her.

Alt har ikke gått på skinner rundt produksjonen av Teslas billigste bil, Model 3, men nå begynner det å løsne. De lager nå rundt 3.000 biler i uka, og nærmer seg totalt 40.000 biler.

Det frigjør også litt mer tid til andre utgaver, slik som Performance-modellen.

Denne har to elmotorer, en foran og en bak, og firehjulsdriften skal hjelpe den til å nå 0-100 km/t på rundt 3,5 sekunder, ifølge Musk selv.

Toppfarten er heller ikke til å kimse av og lyder på 250 km/t, så den er altså i stand til å legge det meste av biler bak seg.

Saken fortsetter under Annonsen

Med Performance-modellen introduserer også Tesla den tredje produksjonslinja til Model 3, noe som tyder på at de nærmer seg det uttalte målet om 5.000 Model 3 i uka utover året. Musk sier at de har bygd det nye leddet på kun tre uker, og med minimale kostander.

Tilbake i mai meldte Musk på Twitter at Performance-modellen skulle komme i juli, så her er faktisk Tesla foran skjemaet.

Sjefen annonserte altså den nye modellvarianten på Twitter i helga. Slik ser den aller første Performance-modellen ut:

Tesla har også en annen Model 3 med doble elmotorer, men Tesla har tatt ut mer kraft av de som er montert på Performance-modellen og som er på 75 kW. Bilen kommer også med 20-tommers hjul og med røde bremsecaliper, mens prislappen er på 635.000 kroner i USA. Dette er over dobbelt så mye som den billigste modellen av Model 3, som Tesla fortsatt ikke har begynte å produsere.

Rekkevidden er ikke så godt å spå, ettersom Tesla fortsatt ikke har oppgitt WLTP-tall på noen Model 3. Tesla Norge opplyser dog at den billigste versjonen har en rekkevidde 354 kilometer, mens langdistanse-modellen som er den som nå produseres har en rekkevidde på 498 kilometer.

Køen rundt Model 3 er fortsatt lang, så norske kunder må vente til godt inn i 2019 før de første bilene blir levert.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse