Annonse
Hjem Nyheter Ny Mazda 6 med 3D-front

Ny Mazda 6 med 3D-front

Mazda har oppgardert både sedanen og stasjonsvognen av 6-modellene, og en ny front er blant nyhetene. Se video.

Mazda 6 har blitt en gammel traver, og etter 16 år er den inne i sin 3. generasjonen. Men den er fortsatt en høyaktuell og moderne bil, og blir nå litt fornyet ‒ selv om det kan være vanskelig å se fra utsiden.

Det er fronten, og mer eksakt grillen og lyktene samt nye felger som er de åpenbare nyhetene designmessig.

Grillen har blitt større, dypere og litt mer framtredende, og Mazda sier at de har prøvd å lage den mer 3D-aktig ‒ og har kanskje et poeng? Dette er et designkonsept som de kaller KODO, og som står for «sjelens bevegelse». Vi har sett KODO-designet på diverse konseptmodeller de siste årene, og ikke minst kommer det til syne på den vakre Vision Coupé som har hanket inn flere priser.

LED-lyktene er også nye, selv om de ikke skiller seg like mye ut fra de nåværende som grillen. Men sett under ett skiller fronten seg helt klart fra den nåværende modellen.

Saken fortsetter under Annonsen

Felgene Mazda leverer er også nydesignet, og er dypere inn mot midten enn de som sitter på dagens biler. Også dette er en slags 3D-effekt. Nye Mazda 6 kommer med felger både på 17 og 19 tommer.

Her viser Mazda deg noen av nyhetene i designet og innvendig:

Bak er det også gjort noe små forandringer, men man må inn i bilen og under panseret for å finne de store forandringene.

På innsiden er det nytt Nappa-skinn, nye seter med ventilasjon, head-up display og en ny 8-tommers skjerm. Nye Mazda 6 får også adaptiv cruise control med stop&go-funksjon.

Dukker vi inn under panseret finner vi også en ny Skyactiv-G 2.5 bensinmotor med sylinderdeaktivering, som ved lav belastning ubemerket kan koble ut to sylindre for å forbedre drivstofforbruket uten at det går utover ytelsene i opp til 80 km/t. Motoren yter 184 hestekrefter, og denne motoren blir også tilgjengelig på norske biler.

Dieselmotoren på 2,2 liter oppdateres også, og effekten går fra 175 til 184 hestekrefter.

Mazda har også to andre bensinmotorer og én dieselmotor til Mazda 6, men det er uvisst om disse blir tatt inn av den norske importøren.

Nye Mazda 6 kommer altså både som sedan og stasjonsvogn, og blir tilgjengelig i Norge over sommeren.

Her har du bilder av Mazda 6 2019-modellen:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker