Annonse
Hjem Elbiler Ny konkurrent for Tesla

Ny konkurrent for Tesla

Lucid har fortsatt ikke solgt en eneste bil. Men når det skjer kan de ha ett ess i ermet mot hovedkonkurrenten Tesla; prisen.

Amerikanske Lucid sikter seg inn mot det samme markedet som Tesla nå befinner seg i, sportslige og luksuriøse elbiler. I og med at Lucid fortsatt kun har vist fram konseptmodeller har de fordelen av at de kan «justere» seg med tanke på Tesla og deres modeller.

Og la det være klart. Om Lucid leverer det de sier de skal blir nok dette en tøff konkurrent for Tesla. Basismodellen som kun har drift på bakhjulene leverer 400 hestekrefter og har en rekkevidde på 386 kilometer.

Dette er i samme gate som grunnmodellen til Tesla S.

Saken fortsetter under Annonsen

Prisen var spekulert til å ende rundt 100.000 dollar, men Lucid bekreftet først at grunnprisen skulle bli 52.500 dollar. Prisen er dog justert i ettertid, og er nå på 60.000 dollar. Men fortsatt under Tesla, som nå har 75D som grunnmodell. Den starter på 62.500 dollar.

I tillegg hevder selskapet at alt nødvendig utstyr for autonom kjøring følger med i grunnpakken. Tesla tilbyr dette som ekstrautstyr. Om Lucid faktisk kommer til å tilby dette i grunnpakken vil dog kun tiden vise.

I likhet med Tesla vil Lucid også tilby betydelig skarpere varianter av Lucid Air. Verstingen får to motorer på til sammen 1.000 hk, firehjulstrekk og en rekkevidde på 640 kilometer. Denne varianten bikker 100.000 dollar, mens Teslas versting P100D starter på 123.000 dollar, og vi snakker fortsatt priser i USA.

Lucid skal, om alt går etter planen, lansere 255 «Launch Edition»-biler først. Disse er av de dyre bilene som koster over 100.000, og vi snakker fortsatt om amerikanske dollar.

Konseptmodellen Lucid Air ble vist fram for første gang for nøyaktig ett år siden, og målsetningen er at de skal ut for salg i 2019. Senest i november flyttet de hovedkontor til Newark i California, så de kjører på for fullt.

Lucid Motors ble dannet tilbake i 2007, og het tidligere Atieva. I november 2016 annonserte de planer om å bygge en ny fabrikk i Arizona til over fire milliarder kroner, og de har allerede inngått samarbeid med formel E om å levere batterier til formel-serien fra 2018 sammen med Samsung og McLaren.

Tesla har på sin side lansert en billigmodell som skal utfordre de «vanlige» bilprodusentene, Model 3. Den har en startpris på gunstige 35.000 dollar i USA, og kan bli en lei konkurrent til etablerte elbilmodeller som e-Golf, BMW i3, Nissan Leaf og Renault Zoe.

Ikke nok med det. Tesla har også lansert Roadster, som skal kuppe sportsbilmarkedet. Denne skal etter planen starte på 200.000 dollar, og skal komme i 2019.

Det er på samme tid som Lucid har planlagt sin første modell.

Og rundt den tiden vet vi at en drøss med de etablerte bilprodusentene begynner å rulle ut sine elbiler.

Det kan bli trangt på elbilmarkedet i tiden som kommer, men det skremmer åpenbart ikke Lucid.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker