Annonse
Hjem Nyheter Ny «hemmelig» SUV fra Renault

Ny «hemmelig» SUV fra Renault

Franske Renault har sluppet nok et bilde av den kommende SUV-modellen, og gir oss nå også navnet.

De fleste bilprodusentene satser tungt på det kinesiske markedet, hvor gevinsten potensielt kan være gedigen.

Renault går en litt annen vei, og kanskje ikke så veldig rart. De eier nemlig Lada, det russiske merket oppkalt etter vikingenes langskip (logoen er et vikingskip). Så Renault retter mye av fokus mot det russiske markedet, og de har blant annet en fabrikk i Moskva.

Og de har lyktes godt med strategien, og økte salget der med 16,9 prosent i 2017. Mer enn én av fire biler som ble solgt i Russland i fjor var enten en Lada eller Renault.

Så det er ikke noen rart at de retter blikket dit når de skal lansere en helt ny modell, endog en SUV. Den nye crossoveren i C-segmentet blir nemlig vist fram for første gang under Moskva International Motor Show 29. august.

Saken fortsetter under Annonsen

Arkana kommer fra det latinske språket. (Foto: Renault)
Arkana kommer fra det latinske språket. (Foto: Renault)

Renault har ikke sagt mye om den nye modellen, men nå avslører de iallfall navnet. Bilen skal hete Arkana, et navn de har hentet fra det latinske språket. Det er en omskrivning av «Arcanum», som betyr «hemmelig» og som ofte var brukt for å markere spesielle hendelser og fenomener.

Franskmennene mener at navnet understreker «det unike ved framtidens crossover og dens utrolige tiltrekning. Konseptet av Arkana-modellen er knyttet til mysterium, attraktivitet og pionerånd», melder de.

Renault mener altså at Arkana er en spesiell hendelse, og ettersom vi ikke vet noe om bilen kan vi foreløpig ikke være uenig i det.

Her viser Renault oss litt av Arkana. (Foto: Renault)
Her viser Renault oss litt av Arkana. (Foto: Renault)

Produsenten sier at det unike designet på den kommende SUV’en vil hjelpe dem til å brøyte vei i SUV-markedet, og vil bli lansert i Russland i 2019. Deretter kommer den til andre land, opplyser de.

Renault produserer for tiden to modeller i Moskva-fabrikken, Kaptur og Duster/Terrano.

Kaptur er en egen russisk versjon av SUV-modellen Captur som selges i Europa, og er litt større enn sin europeiske søster. Den hører hjemme i C-segmentet, akkurat som den kommende Arkana.

Her har vi satt Kaptur (den hvite) og Captur ved siden av hverandre, og den blå europeiske versjonen er en S-modell.

En europeisk og russisk versjon av Captur/Kaptur. (Foto: Renault)
En europeisk og russisk versjon av Captur/Kaptur. (Foto: Renault)

Om de vil lage en egen versjon av Arkana som skal til Europa, eller om de rett og slett satser på å eksportere modellen fra Russland sier Renault ingenting om.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,638FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker