Hjem / Nyheter / Ny Golf får nytt hybridsystem
Generasjonen som følger etter nåværende Golf som er avbildet her vil få et nytt mild hybridsystem som er innfelt. (Foto: VW)
Generasjonen som følger etter nåværende Golf som er avbildet her vil få et nytt mild hybridsystem som er innfelt. (Foto: VW)

Ny Golf får nytt hybridsystem

Volkswagen kommer med et nytt hybridsystem som kan monteres i tilnærmet alle nye modeller.

I fjor annonserte Volvo som den første av de store bilprodusentene at de legger til rette for alle typer biler i sine plattformer. Det betyr for eksempel at den aller nyeste, XC40, som bygges på den nye modulære arkitektur CMA (Compact Modular Architecture) kan lages som bensinbil, dieselbil, hybridbil og elbil. Altså skal alle modeller fra 2019 også få elektrifiserte modellvarianter.

Annonse

Nå følger Volkswagen etter.

Tyskerne sier at de kommer med elektrifiserte valg for nesten alle modellene de tilbyr i framtiden, og starter med Golf. Åttende generasjon av bestselgeren kommer også med et nytt hybridsystem, og Volkswagen sier at de dermed går inn i en ny æra.

Volkswagen har utviklet en ny mildhybrid på 48 volt, og dette systemet viser de nå fram på en motorkonferanse i Wien.

‒ Å elektrifisere tradisjonelle drivverk vil gjøre det mulig for oss å redusere forbruket og utslippene ytterligere samtidig som vi øker dynamikken og bekvemmeligheten, sier Frank Welsch, styremedlem for Volkswagen personbiler.

Dagens sjuende generasjon Golf kommer både som ladbar hybrid og elbil, og den nye Golf Mk8 blir altså den første med det nye mildhybridsystemet.

Annonse

‒ Vi starter denne omfattende elektrifiseringskampanjen med Volkswagens bestselgende kjøretøy til dags dato ‒ Golf. Vår nyutviklede, kostnadseffektive 48 volt mildhybrid vil bane vei for å introdusere denne typen teknologi til vanlige biler, sier Welsch.

Det nye systemet kombinerer vanlig forbrenningsmotor med en integrert startgenerator på 48 volt og et batteri på 48 volt, og gjør det mulig å kjøre med forbrenningsmotoren slått helt av. Hybriden vil også gi elektrisk moment ved start.

Systemet blir brukt sammen med den nåværende systemet på 12 volt, og kan med sin større kapasitet høste mer energi ved for eksempel bremsing.

‒ Det grunnleggende samspillet mellom ulike energikilder ‒ elektrisitet, bensin, diesel og naturgass ‒ representerer et skifte hos Volkswagen. For første gang vil selskapet samtidig tilby produktlinjer som Golf med konvensjonelle, elektrisk assisterte drivverk og produktlinjer som I.D. med rene elektriske drivverk i framtiden, sier Welsch.

Den åttende generasjonen av Golf (Mk8) og elbilen I.D. kommer neste år, og vil bli de to første bilene i den nye produktstrategien til Volkswagen.

Følg bil24 på Facebook

 

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

ID. kommer på veiene i 2020, og er den første av mange elbiler fra Volkswagen. (Foto: VW)

Skal bygge 15 millioner elbiler

Volkswagen gjør om sine planer, og den første bølgen av elbiler skal nå telle hele …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *