Annonse
Hjem Nyheter Hei, en ny Mustang-versjon!

Hei, en ny Mustang-versjon!

Ford knaller til med en spesialmodell av Mustang rettet mot europeiske kunder. Eller mer riktig; to spesialmodeller.

Det er ikke lenge siden Ford var så greie at de skjenket de europeiske kundene en Mustang Bullitt, en moderne versjon av klassikeren som hadde en av hovedrollene i filmen «Bullitt» fra 1968.

Europa tok bølgen, noe som bidro til at modellen ble utsolgt ganske så raskt. Heldigvis var Ford smarte nok til å forlenge produksjonen også til 2020, så det kommer flere slike som har en norsk startpris på 1,22 millioner kroner.

Og kanskje på grunn av Bullitt-suksessen kjører nå Ford på med en ny Mustang-modell som er myntet på det europeiske markedet ‒ en som skal hylle 55 år med Mustang.

Allerede i 1961 begynte Ford å designe en muskelbil litt utenom det vanlig, og tre år senere kunne de endelig avduke modellen de hadde valgt å navne etter en amerikansk hesterase ‒ Mustang.

Saken fortsetter under Annonsen

Faktisk var folk så imponert av bilen da den ble avduket under verdensutstillingen i New York 17. april 1964, at de nærmest beinfløy til nærmeste Ford-forhandler og bestilte seg en slik en.

Det resulterte i at Ford solgte 22.000 Mustanger ‒ kun i løpet av den ene dagen. Ganske så utrolig, spesielt når vi vet at det ikke fantes internett eller sosiale medier som kunne spre dette rundt.

Mustang har våknet skikkelig til liv de siste årene, og har nå vært den mest solgte sportsbilen i verden de fire siste årene.

For å markere 55 år skal altså Ford komme med en spesialmodell, og denne er kalt, tja, Mustang 55 (Ford skriver selv Mustang55).

Denne kommer med en 5.0-liters V8 med 450 hestekrefter, og både med og uten tak. Den blir tilgjengelig både som manuell 6-girs eller en 10-trinns automatkasse.

Begge versjonene får selvsagt unike detaljer både utvendig og innvendig, og blir også tilgjengelig i en av de fire nye fargene Ford nå introduserer til alle Mustangene (Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange og Grabber Lime).

Bilene blir gjenkjennelig med to brede svarte striper som går i oppløsning på panseret, og en lignende stripe nederst på begge sidene.

Fastback-modellen får også et svart tak, noe som kompletterer stilen med de svarte 19-tommers felgene den er utstyrt med.

De som går for en svart (Shadow Black) Mustang 55 får striper i sølv, mens kabrioletene er utstyrt med et svart tak.

Grillen kommer i to-tonet svart, og bakspoileren (ekstrautstyr) på koffertlokket er også i svart.

Ford har også gjort innsiden litt mer spesiell, og blant annet kommer dashbordet med karboneffekter og med en skinnkledd midtkonsoll. Det er også endel utstyr i Mustang 55, som kommer med et lydsystem fra B&O med 12 høyttalere og Fords modem som lar opp til 10 enheter koble seg til nettet.

Men Mustang 55 er altså ikke alt Ford nå byr på.

De kommer også med en Mustang 2.3-liter EcoBoost som er inspirert av selveste Shelby, selskapet ansvarlig for modeller som Mustang Shelby GT350 og GT500.

Her er det snakk om noen eksteriørdetaljer, som at sidespeilhusene, bakspolieren og grillen kommer i Magnetic Grey, og striper på panseret som går i oppløsning.

Ecoboost-modellen av Mustang byr også på en ganske så morsom greie.

Ford har nemlig utviklet en teknologi som gjør at disse kan gå inn i en slags stille modus, og den vekker dermed ikke hele nabolaget om den luftes klokka 7 en søndags morgen. Modusen kalles Good Neighbour, og kan faktisk programmeres slik at bilen selv vet når den ikke skal bråke.

Og ja, en annen kjøremodus er for å kjøre på snø, og det er kanskje greit å få med seg her i Norge.

Det ble solgt 5.500 Mustanger i Europa det første halvåret, noe som er en økning på over 5 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Totalt er det solgt mer enn 48.000 Mustanger i Europa etter at den ble gjenintrodusert her da Ford kom med en ny generasjon i 2015.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker