Annonse
Hjem Nyheter Ny C-klasse nærmer seg S-klasse

Ny C-klasse nærmer seg S-klasse

Ny Mercedes C-klasse kommer til Norge i juli, og nå begynner den virkelig å nærmer seg S-klassen.

Det er imidlertid mulig å ta feil av den kommende C-klassen og den nåværende om den kjører forbi deg. For den nye C-klasse har omtrent de samme linjene som nåværende, men nytt av året er LED-lykter og «diamantgrillen» som tidligere kun var å finne på todørsmodellene coupé og cabriolet.

Men ikke la deg lure. Nye C-klasse er virkelig en ny bil.

Faktisk er det så ny at Mercedes har satt inn utrolige 6.500 nye og forbedrede deler i den.

Plusser man på med et nytt og heldigitalt instrumentpanel, assistenter fra S-klassen og EQ Boost-motor skjønner man at den har gått gjennom en omfattende fornyelse.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Baby-Benz har for lengst blitt voksen, men i et segment med hard konkurranse er det viktig å hele tiden ligge i forkant. Med nye motorer, digitale instrumenter og selvkjørende egenskaper på S-klassenivå er vi trygge på at nye C-klasse blir godt mottatt av både nye og eksisterende kunder, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Tyskerne slår selvsagt til med en AMG-variant også, og der er det mulig å se umiddelbare forskjeller. For AMG C 43 har en massiv diffusor, C 63-grill og fire nye enderør er noen av grepene som er gjort for å understreke de sportslige genene til muskelbunten i familien.

Klyver man inn i bilen er det enklere å se at C-klassen er blitt ny.

Det første en ser foruten det digitale instrumentpanelet er et nytt multifunksjonsratt med berøringsflater og eget kontrollpanel for de autonome funksjonene.

Berøringsskjermen i midten er på 12,3 tommer, og det er også satt inn en større medieskjerm som skal harmonerer bedre med midtkonsollen og totalinntrykket.

De kravstore kan også velge multikonturseter med massasjeprogram om de velger sedan eller stasjonsvogn. Dette er altså ikke tilgjengelig i Coupé eller Cabriolet-utgaven.

Vi nevnte at nye C-klasse nærmer seg S-klassen i utstyr.

For det første har Mercedes utstyrt nye C-klasse med de nye Ultra Range-lyktene som når den maksimal lovlige avstanden for lys ‒ 650 meter. Dette vil selvsagt gjøre bilen sikrere under svake lysforhold.

Men den rapper også en del sikkerhetsassistenter fra S-klassen, og radar, kamera og ultrasoniske sensorer hjelper føreren i trafikken på lik linje med toppklasse hos Mercedes. For eksempel justeres hastigheten automatisk i forkant av svinger, rundkjøringer og lyskryss ved hjelp av kartdata, og en betydelig forbedret Active Lane Change Assist skifter fil med en enkel berøring av filskifthendelen.

Den kommende C-klassen får også mer elektrifisering på motorsiden og dermed også mindre forbruk og utslipp.

C 200-utgavene for en ny 1,5 liters bensinmotor med fire sylindere i rekke. Volumet er redusert, men effekten beholdt på 184 hestekrefter. EQ Boost bidrar med 16 ekstra hestekrefter og 160 Nm i akselerasjonsfasen, samt seilemodus med avslått motor ved begrenset kraftbehov.

Dieselen heter C 220 d, og den er utstyrt med en 4-sylindret dieselmotor som er kjent fra E 220 d. Den yter 194 hestekrefter med et blandet forbruk på kun 0,44 l/mil.

Begge disse variantene kommer også som 4Matic.

Så var det AMG-utgaven da.

C 43 har en 3-liters V6 hvor ytelsen er økt fra 367 til 390 hestekrefter, blant annet ved bruk av turboen fra storebror AMG E 43. I denne går 0-100 km/t unna på 4,8 sekunder, og faktisk 4,7 med Coupé-utgaven.

‒ Valgmulighetene har blitt flere, standardutstyret mer omfattende og motorene mer effektive, så det er ikke uten grunn at C-klasse skaper stor entusiasme hos våre forhandlere i forkant av lanseringen i juli, slår Hermansen fast.

Prisene på nye C-klasse strekker seg fra 470.000 kroner for sedanutgaven C 200 til 1.045.000 kroner for kabrioletutgaven av AMG C 43. De som sikler på Coupé-varianten AMG C 43 må for øvrig ut med 950.000 kroner.

Her har du bilder av den kommende C-klasse:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,705FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker