Annonse
Hjem Nyheter Ny bil? Sjekk statusen på nett

Ny bil? Sjekk statusen på nett

Statens vegvesen har for lengst sett verdien av nettet, og utvider stadig sine nettjenester. Nå kan du også sjekke status for omregistrering online.

Ved å logge deg inn via ID-porten (som blant annet godtar bank-id) kan du blant annet se hvilke kjøretøy som er registrert på deg og hva slags bokstaver du har i førerkortet.

I april utvidet de porteføljen til også å gjelde salgsmeldinger, noe forbrukerne har satt pris på. Ifølge Statens vegvesen har 25.000 salgsmeldinger funnet veien via internett siden løsningen ble tatt i bruk. Og nå tar de ytterligere et steg ut i cyberspace.

For det er ikke bare salgsmeldingen som må være i orden når ny bil kjøpes og den skal registreres. Omregistreringspapirene må også være på plass.

– Vi utvider nå tjenesten så den gir deg oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, for eksempel om forsikringen er i orden og omregistreringsavgiften betalt, forklarer seksjonssjef i Statens vegvesen, Heidi Øwre.

Saken fortsetter under Annonsen

– Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Men framtiden har fortsatt ikke tatt igjen fortiden på alle områder.

– Det vil ta et par dager fra du betaler i nettbanken til betalingen er registrert hos oss, forklarer Øwre.

– Om det haster med å ta bilen i bruk, vil det fortsatt være raskest å dra til trafikkstasjonen og betale omregistreringsavgiften der, men nettløsningen vil være raskere enn å vente på at fakturaen fra Tollvesenet kommer i posten. Dessuten er det jo enkelt å kunne gjøre det hele fra sofaen hjemme.

Det eneste som mangler for en fullverdig tjeneste ved salg og kjøp av kjøretøy er en betalingsløsning. Og den kommer.

– Neste år får vi også opp en betalingsløsning i tjenesten som vil gjøre den enda bedre, sier Øwre.

Tjenesten ligger på vegvesen.no/dinside.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker