Hjem / Nyheter / Ny A-klasse lanseres neste uke
Nye A-klasse for Norges-premiere 24. mai. (Alle foto: Daimler)
Nye A-klasse for Norges-premiere 24. mai. (Alle foto: Daimler)

Ny A-klasse lanseres neste uke

Mercedes Norge opplyser at den nye A-klassen får premiere 24. mai.

I forrige måned kom de norske prisene på den nye A-klassen, og nå kommer også selve bilen. Det skjer altså til neste uke, og introduksjonsbilene får også en «spesialpris.


‒ A-Klasse er manges første møte med Mercedes-Benz og derfor en svært viktig modell for oss, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

‒ Framtidsrettet teknologi og luksus blir nå tilgjengelig for langt flere, og etter en lang prosess er vi er veldig fornøyd med å kunne tilby A 200 med blant annet AMG Line, doble skjermer, aktiv parkeringsassistent og LED-lys til 399.900 kroner, sier han videre.

Mercedes venter med billigversjonen, A 180, til senere i år, og A 200 blir dermed den varianten de ivrigste kundene må velge.

Dieselversjonen A 180 d starter på 341.000 kroner, noe som kun er drøyt 17.000 kroner enn den nåværende A 180 d.

A 200 starter på 380.000 kroner, rundt 19.000 kroner dyrere enn 2018-modellen. Lanseringsmodellen er altså en ferdig utstyrt A 200, og i forhold til standardversjonen er den gunstig priset.

Mercedes lanserte dagens generasjon av A-klassen i 2013, men har nå bygget en helt ny generasjon som faktisk tetter gapet til toppmodellene i S-klassen ganske så betraktelig.

Nye A-klassen får faktisk de samme sikkerhetssystemene som sitter i S-klassen, noe som betyr at den nye generasjonen blir betraktelig sikrere.

Den blir for første gang semiautonom takket være nye sensorer som kartlegger terrenget hele 500 meter framover, og i kombinasjon med kart- og navigasjonsdata skal dette hjelpe til i en rekke situasjoner. Den vil for eksempel tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

I tillegg til nytt design med blant annet en sportsligere grill, lavere front og smale lykter blir den også ny innvendig, og interiøret inkluderer nå Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Dette er spennende, for systemet inkluderer kunstig intelligens (AI). Bilen vil altså lære deg å kjenne, og du kan også snakke til den smarte cockpiten. I første omgang må du bruke engelsk, men det er lov å håpe at det også kommer norsk språk i framtiden.

Mercedes sier at de har fokusert på «vakker» og intelligent» når de har utviklet det nye multimediasystemet, som også kan brukes via touch-metoden og via et hjul. A-klassen er faktisk den første bilen som får dette systemet.

De billigste variantene av A-klassen er utstyrt med en sju-tommers skjerm, mens de andre modellene får to 10,25-tommers skjermer på dashbordet.

I tillegg har Mercedes utviklet et nytt motorprogram til A-klassen. Det tilbys to bensinvarianter ‒ en firesylindret 1,4 liter med sylinderkutt på 163 hestekrefter og en 2,0 liter på 224 hestekrefter. Dieselversjonen er på 1,5 liter og 116 hestekrefter.

I tillegg til A 180 og A 200 kommer det også en A 250-versjon. Mercedes har ikke sagt noe om en eventuell AMG-versjon, men den vil sikkert dukke opp på et senere tidspunkt.

Men først ut er altså A 200 til neste uke.

‒ Vi forventer at A 200 blir volummodellen fra start, mens det vil komme ytterligere motorer og 4Matic firehjulsdrift på et senere tidspunkt, legger Audun Hermansen til.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *