Annonse
Hjem Nyheter Ny A-klasse lanseres neste uke

Ny A-klasse lanseres neste uke

Mercedes Norge opplyser at den nye A-klassen får premiere 24. mai.

I forrige måned kom de norske prisene på den nye A-klassen, og nå kommer også selve bilen. Det skjer altså til neste uke, og introduksjonsbilene får også en «spesialpris.

‒ A-Klasse er manges første møte med Mercedes-Benz og derfor en svært viktig modell for oss, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

‒ Framtidsrettet teknologi og luksus blir nå tilgjengelig for langt flere, og etter en lang prosess er vi er veldig fornøyd med å kunne tilby A 200 med blant annet AMG Line, doble skjermer, aktiv parkeringsassistent og LED-lys til 399.900 kroner, sier han videre.

Mercedes venter med billigversjonen, A 180, til senere i år, og A 200 blir dermed den varianten de ivrigste kundene må velge.

Saken fortsetter under Annonsen

Dieselversjonen A 180 d starter på 341.000 kroner, noe som kun er drøyt 17.000 kroner enn den nåværende A 180 d.

A 200 starter på 380.000 kroner, rundt 19.000 kroner dyrere enn 2018-modellen. Lanseringsmodellen er altså en ferdig utstyrt A 200, og i forhold til standardversjonen er den gunstig priset.

Mercedes lanserte dagens generasjon av A-klassen i 2013, men har nå bygget en helt ny generasjon som faktisk tetter gapet til toppmodellene i S-klassen ganske så betraktelig.

Nye A-klassen får faktisk de samme sikkerhetssystemene som sitter i S-klassen, noe som betyr at den nye generasjonen blir betraktelig sikrere.

Den blir for første gang semiautonom takket være nye sensorer som kartlegger terrenget hele 500 meter framover, og i kombinasjon med kart- og navigasjonsdata skal dette hjelpe til i en rekke situasjoner. Den vil for eksempel tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

I tillegg til nytt design med blant annet en sportsligere grill, lavere front og smale lykter blir den også ny innvendig, og interiøret inkluderer nå Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Dette er spennende, for systemet inkluderer kunstig intelligens (AI). Bilen vil altså lære deg å kjenne, og du kan også snakke til den smarte cockpiten. I første omgang må du bruke engelsk, men det er lov å håpe at det også kommer norsk språk i framtiden.

Mercedes sier at de har fokusert på «vakker» og intelligent» når de har utviklet det nye multimediasystemet, som også kan brukes via touch-metoden og via et hjul. A-klassen er faktisk den første bilen som får dette systemet.

De billigste variantene av A-klassen er utstyrt med en sju-tommers skjerm, mens de andre modellene får to 10,25-tommers skjermer på dashbordet.

I tillegg har Mercedes utviklet et nytt motorprogram til A-klassen. Det tilbys to bensinvarianter ‒ en firesylindret 1,4 liter med sylinderkutt på 163 hestekrefter og en 2,0 liter på 224 hestekrefter. Dieselversjonen er på 1,5 liter og 116 hestekrefter.

I tillegg til A 180 og A 200 kommer det også en A 250-versjon. Mercedes har ikke sagt noe om en eventuell AMG-versjon, men den vil sikkert dukke opp på et senere tidspunkt.

Men først ut er altså A 200 til neste uke.

‒ Vi forventer at A 200 blir volummodellen fra start, mens det vil komme ytterligere motorer og 4Matic firehjulsdrift på et senere tidspunkt, legger Audun Hermansen til.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker