Annonse
Hjem Motorsport Wales skriver norsk historie

Wales skriver norsk historie

Snakk om et perfekt øyeblikk. Petter Solberg avslutter sin WRC-karriere, og på samme tid innleder Oliver Solberg sin i VM-serien.

Er det et rally som har en spesiell plass i hjertet til Petter Solberg så er det Rally Storbritannia, dette løpet som kjøres i Wales.

Det var her Solberg slo igjennom i 2002, hvor han avsluttet sesongen med å ta sin aller første VM-seier på veiene i Wales.

Han fulgte opp med å sikre VM-gullet med nok en seier der i 2003, og han var ikke snauere enn at han også vant på de walisiske veiene i 2004 og 2005.

Petter Solberg har feiret mange triumfer i Wales.
Petter Solberg har feiret mange triumfer i Wales.

Fire av de 12 VM-seirene nordmannen har tatt har altså kommet i Wales, som også er hjemlandet til hans faste kartleser Phil Mills.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette, i tillegg til at han har vært en av de aller mest karismatiske førerne i WRC-historien, har gjort Solberg til en gedigen publikumsyndling i Wales.

Så hva passer bedre enn at Petter Solberg avslutter WRC-karriere med et aller sist vink til waliserne?

‒ Dette er absolutt vidunderlige nyheter, sier administrerende direktør Hugh Chambers hos Motorsport UK, de som arrangerer VM-runden.

‒ Som en fire ganger vinner innehar Petter en veldig spesiell plass i Rally GB’s historie, og han er en slik legende, en som er elsket av rallyfans over hele verden, legger en overlykkelig Chambers til.

Det er selvsagt spesielt nok at veteranen avrunder den profesjonelle rallykarrieren i Wales, men ting blir ekstraordinært når sønnen Oliver velger å kjøre sitt aller første WRC-løp i samme rally.

Oliver, som var ett år da pappa Petter tok sin første seier, har allerede vist at han er et talent i megaklassen i flere andre rallyer. Og ettersom han runder 18 år før VM-runden i Wales, kan også han delta i denne.

Chambers kan ikke helt tro at Rally Storbritannia blir sentrum for et slikt spesielt øyeblikk.

‒ Oliver stammer helt klart fra sin far, og har allerede bevist seg å være en framtidig stjerne. Å ha far og sønn som konkurrerer mot hverandre ‒ samt de beste i verden ‒ i Wales vil være veldig, veldig spesielt. Vi kan ikke vente med å se hvem av dem som kommer ut på toppen!

Solberg selv er selvsagt klar som et nykokt egg.

‒ Wales Rally GB har alltid vært noe spesielt for meg, og det å få sjansen til å avslutte min profesjonelle WRC-karriere her er fantastisk, sier han.

‒ Det er så mange minner fra dette rallyet, VM-runden som virkelig har vært høydepunktet i karrieren ‒ å vinne det første WRC-løpet, og deretter å vinne mesterskapet ett år senere var så spesielt. Også for kartleser Phil, som bor her.

Etter 2018-sesongen annonserte Solberg at han gir seg på toppnivå, og er i gang med en liten farvel-turné. Han har allerede gjort unna bakkeløpet i Goodwood-festivalen i England sammen med Oliver, og brukte forrige helg til å slette Olivers bakkerekord under en konkurranse i Troms.

Turneen avsluttes med Gymkhana Grid i Polen i september, før han altså er klar for GB-rallyet i begynnelsen av oktober.

‒ Gjennom hele karrieren har fansen og publikum vært virkelig tett inntil meg, og jeg vil bruke denne muligheten til å hilse på dem en siste gang ‒ og gi de noe å smile for. Jeg startet med Festival of Speed i Goodwood, og jeg er sikker på at Wales blir det samme.

‒ Men jeg vil også få takke fansen og media, og jeg må si tusen takk til Volkswagen Motorsport for deres støtte under farvel-turneen og mine mangeårige partnere Monster Energy.

Men han er også raskt til å understreke at det kommende rallyet ikke er veldig viktig rent sportslig.

‒ For meg og for en gang skyld er ikke selve konkurransen det aller viktigste. Som jeg sa, jeg vil nyte dette rallyet og det å kjøre en Volkswagen Polo GTI R5, og jeg kan nesten ikke vente med å dele en VM-runde med Oliver. Jeg håper også at jeg kan dele dette øyeblikket med alle andre.

Oliver Solberg er minst like entusiastisk som faren.

‒ Fantastisk. Helt utrolig, sier 17-åringen.  

‒ Jeg har så mange minner av pappa som vinner dette rallyet. Tidligere i år var jeg og testet på Sweet Lamb-prøven, og jeg gikk gåsehud når jeg kjørte der første gang.

Far og sønn stiller ganske så likt i rallyet, foruten at Petter har et tonn med erfaring og en viss Phil Mills i kartleserstolen. For begge skal ratte en Polo GTI R5, og så får vi se om ungdommelig mot slår gammel klokskap.

‒ Det kommer til å bli et følelsesladd rally, spesielt å kjøre en WRC-runde med Oliver for første gang. Det er et utrolig øyeblikk for Solberg-familien, og mens et kapitel lukkes åpnes et annet, sier Petter Solberg.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker