Hjem / Nyheter / Norsk kvinne fikk bil nummer 150 million
Representanter fra både fabrikken, importøren Harald A. Møller og Albjerk bil var på plass da Turid Sedahl Knutsen fikk utlevert Volkswagen nummer 150 000 000. (Foto: VW)
Representanter fra både fabrikken, importøren Harald A. Møller og Albjerk bil var på plass da Turid Sedahl Knutsen fikk utlevert Volkswagen nummer 150 000 000. (Foto: VW)

Norsk kvinne fikk bil nummer 150 million

Volkswagen har rundet 150 millioner biler. Den milepælen passerte de med en Golf GTE ‒ som havnet hos en norsk kvinne. Og nå runder de bil nummer én million i Norge også. Det feires med en «norsk» modell.

Bil nummer 150 million, en hybrid Volkswagen Golf GTE, rullet ut av fabrikken i Wolsburg 24. august. Halvannen måned senere var den solgt, til norske Turid Sedahl Knutsen. Ikke helt tilfeldig.

Annonse

For Norge er Volkswagens andre «hjemland», og her på berget er det ingen andre merker som kommer i nærheten av Volkswagens salgstall.

Og Sedahl Knutsen er en svært lojal kunde. GTE’en er ikke mindre enn den sjette i rekken av Golfer, og før det har hun hatt både Polo, Passat og Caravelle.

– Golf GTE er en veldig sprek og morsom bil å kjøre, og jeg er spent på den nye teknologien. Jeg har ladeplass på jobb og tenker det er fint med et miljøvennlig alternativ som kan kombineres med fossilt drivstoff, sa Turid Sedahl Knutsen, som har tenkt å kjøre Golf GTE i elbilmodus mesteparten av tiden.

Ikke bare har Volkswagen rundet 150 millioner biler, i Norge har de nemlig rundet én million. Og det skal også feires.

‒ I år hvor vi feirer milepælen én million solgte Volkswagen til Norge, er vi stolte av å kunne tilby en særegen norsk modell av Golf, Norges mest solgte bil, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Volkswagen.

Annonse

Bilen som kun blir solgt i Norge er en Golf R-Line Limited Edition. Spesialsydd for Norge er den utstyrt med en 1,0 liters TSI-motor på 110 hestekrefter og en 7-trinns DSG automatgirkasse.

Du får også en omfattende utstyrspakke med på kjøpet:

R-Line utvendig styling, 17 tommers lettmetallfelger, adaptiv cruise control, parkeringssensorer foran og bak, dynamiske full LED-frontlykter med dynamisk lysassistent, Navigasjonssystem med 8 tommers berøringsskjerm, en rekke førerhjelpsystemer og Ergo Active sportsseter med massasje og 14-veis regulering.

Og den kommer, morsomt nok, i tre farger som alle hører hjemme i det norske flagget. Pure White, Tornado Red og Lapiz Blue metallic som egentlig kun er forbeholdt toppmodellen Golf R.

Til slutt er det en plakett i børstet aluminium på instrumentpanelet som forteller at dette er en spesialmodell kun for Norge.

Prisen starter for øvrig fra drøye 340.000 kroner.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *