Annonse
Hjem Nyheter «Norsk» cruisekjempe med go-kartbane!

«Norsk» cruisekjempe med go-kartbane!

Drømmer du om et cruise? Hva passer da bedre enn å kombinere solingen med litt go-kartkjøring på dekk 19 og 20.

De som har vært på noen av disse gigantiske cruiseskipene som seiler rundt på de sju hav vet hvor gigantiske skipene kan være. Det er som små, flytende byer med alt du kan tenke deg av fasiliteter, og vi har sett skip med blant annet zip-lines hvor du kaster deg fra øverst til nederst dekk og svære innebygde parker hvor du kan puste ut.

Men vi har enda ikke sett et cruiseskip med det som må være en av favorittaktivitetene på et slikt skip, nemlig å kjøre go-kart.

Vel, vi hadde ikke sett noe slik. For det har vi nå, takket være en artikkel vi kom over i Car Scoops.

Amerikanske Norwegian Cruise Line (NCL), grunnlagt i 1966 av den norske skipsrederen Knut Utstein Kloster sammen med israelske Ted Arison, har nemlig et helt nytt cruiseskip som byr på en aldri så liten racerbane.

Saken fortsetter under Annonsen

NCL driver for tiden 16 cruiseskip i forskjellige klasser, og det aller siste heter «Norwegian Bliss» og er verdens niende største cruiseskip. Navnet kan løst oversettes til norsk lykke, og en ekstra dose av dette finner vi altså helt på troppen av den 333 meter lange giganten som kan ta 4.200 passasjerer.

Der har de nemlig laget en elektrisk bane over de to øverste dekkene, og det er altså mulig å kjøre om kapp mens man nyter en formidabel utsikt.

«Norwegian Bliss» er det aller første cruiseskipet med en slik bane integrert inn i designet, og fyker selvsagt rett inn som cruisefavoritten.

Nå er ikke dette verdens raskeste go-kartbiler, så man risikerer nok ikke å havne over rekka uansett hvor hardt man trykker ned gasspedalen. Så de som forventer seg en skikkelig heseblesende runde blir muligens skuffet.

NCL opplyser at toppfarten er på 48 km/t, men det holder kanskje uansett på banen som slynger seg over to dekk?

«Norwegian Bliss» har gjennomført 17 rundturer fra Seattle til Alaska, men er nå i Florida hvor den under vintersesongen skal seile rundt i Karibien.

Verdens største cruiseskip er «Symphony of the Seas» eid av Royal Caribbean International, og kjempen er 362 meter langt og kan huse 6.680 passasjerer. Dronningen seiler på sommertid ut fra Barcelona, men skal i likhet med «Norwegian Bliss» ha Miami som hjemhavn under vinterperioden.

«Symphony of the Seas» er kanskje størst, men kulest er selvsagt den med en liten racerbane.

Altså skipet med det flotte navnet «Norwegian Bliss»:

Følg bil24 på Facebook

Forrige artikkelNår toppfarten betyr alt
Neste artikkelEn flyvende Audi

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker