Hjem / Motorsport / Nordmann skrev proffkontrakt
Dennis Olsen har gjennomført en meget bra sesong, og imponert Porsche så mye at de har gitt han en proffkontrakt. (Foto: Porsche)
Dennis Olsen har gjennomført en meget bra sesong, og imponert Porsche så mye at de har gitt han en proffkontrakt. (Foto: Porsche)

Nordmann skrev proffkontrakt

Dennis Olsen har skrevet under en proffkontrakt med selveste Porsche, mens det ble finske jubel da formel 1 rundet av sesongen.

Den 21 år gamle nordmannen har imponert stort under årets motorsport-sesong, og gikk til topps i den tyske Porsche Carrera Cup-serien. Der dominerte han stort, og innkasserte ikke mindre enn seks seire og utrolige 12 pallplasseringer. Det ble kjørt 14 løp denne sesongen.

Annonse

Det gikk heller ikke mye dårligere i den enda mer prestigetunge Porsche Supercup, som kjører oppvarmingsløp til mange av formel 1-rundene. Her kjempet han en innbitt kamp om seieren mot den rutinerte Michael Ammermüller, og 31-åringen stakk til slutt av med førsteplass med noen på poeng.

Olsen imponerte i flere av rundene, og formel 1-fansen kunne se en ung nordmann ratte inn til seier både på Silverstone (England) og på Spa (Belgia), to av de mest legendariske banene på formel 1-kalenderen. Det holdt også til sammenlagtseier i rookie-klassen.

Etter to år som Porsche Junior-fører tar han altså steget opp som «Porsche Young Professionals», altså en del av de unge proffene. Det betyr at han får full støtte av Porsche, og trenger ikke å tenke på økonomien heller.

Sammen med nordmannen tar også australske Matt Campbell (på plassen bak Olsen i Porsche Supercup), Matteo Cairoli fra Italia og franske Mathieu Jaminet steget opp som proff.

‒ Alle våre unge førere har utviklet seg superb i 2017. Spesielt en-merke-cupene har vist seg til å være et fremragende springbrett for Porsche Juniorene, sier Frank-Steffen Walliser, visepresident for motorsport og GT-racing.

Annonse

Norge har også en annen like talentfull motorsport-førere som heter Dennis. 14 år gamle Dennis Hauger ble i år den yngste som noensinne har konkurrent i senior-EM i den FIA-sertifiserte gokart-serien, og har imponert stort de siste årene.

Sammen med tre andre talenter har han signert for Red Bull Junior Team, også det et utviklingsprogram for unge førere. Blant de tre andre er australske Jack Doohan, og mange drar nok kjensel på etternavnet. Og helt riktig, Jack er sønnen til roadracinglegenden Mick Doohan. Både Hauge og Doohan skal kjøre den britiske formel 4 neste år.

Og for de som venter på en norsk fører i formel 1 kan vi nevne at tidligere førere i Red Bull Junior Team inkluderer Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo og Max Verstappen, alle nåværende førere.

Det er heller ikke et minus at Red Bull eier to formel 1-lag, Red Bull Racing og Scuderia Toro Rosso.

Dennis Hauger er med i Red Bulls ungdomsatsing. (Foto: Red Bull)
Dennis Hauger er med i Red Bulls ungdomsatsing. (Foto: Red Bull)

Begge blad Dennis har et uttalt mål om å bli formel 1-førere. Den av de som eventuelt blir det først blir dermed også den første norske der.

Men Finland har hatt en skokk med førere, og har per i dag to. Kimi Räikkönen og Valtteri Bottas.

Sistnevnte kunne juble mest da formel 1 avsluttet sesongen i Abu Dhabi søndag.

Den finske Mercedes-føreren åpnet sesongen strålende, og vant både i Sotsji og i Østerrike, men formen har forsvunnet i den siste halvdelen av sesongen. Dermed har kritikken blitt stadig sterkere, ikke minst ettersom lagkamerat Lewis Hamilton har tatt seks seire etter dette.

Men i helga som var løsnet det altså for Bottas. Han hadde beste startposisjon, og klarte å holde seg kald nok de gangene Hamilton presset han under selve løpet. Til slutt ble den en relativ grei seier for finnen.

Hamilton, allerede verdensmester, tok altså andreplass. Deretter fulgte de to Ferrari-førerne Vettel og Räikkönen, før Red Bulls Verstappen ble nummer fem etter at lagkamerat Daniel Ricciardo måtte bryte med teknisk trøbbel.

Sammenlagt endte Hamilton med 363 poeng, mens Vettel ‒ som også skuffet i andre halvdel ‒ ble nummer to med 317 poeng.

Bottas fulgte 12 poeng bak, mens Räikkönen og Ricciardo endte på plassene bak der igjen.

Svenskene har også en fører der, Marcus Ericsson. Han kjører for Sauber, som er eid av sveitsiske Longbow Finance. Bak dette selskapet gjemmer det seg flere svensker, så dette er av mange sett på som grunnen til at Ericsson er i formel 1. Svensken endte uten VM-poeng denne sesongen.

Mercedes vant også lagmesterskapet ganske så suverent. De endte på 668 poeng, mens Ferrari ble nummer to med 522 poeng. Red Bull tok den tredje pallplassen med sine 368 poeng.

Neste sesong starter 25. mars med Australias Grand Prix.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *