Det er på gang en oppdatert Nissan Qashqai, og her er det ganske mange nyheter. (Fotos: Nissan)

Nissan Qashqai kraftig oppdatert

Bestselgeren kom i 3. generasjon for tre år siden, og nå blir denne kraftig oppdatert. Se bilder.


Bilen som har fått navn etter nomadefolket qashqaiene i Iran ble presentert i 2007, og Nissan traff så blink med modellen at den allerede har kommet i to nye generasjoner. Totalt er det  over 350.000 slike crossovere bare i Europa, og over 1,3 millioner globalt.

2. generasjonen kom allerede i 2013, mens dagens 3. generasjon ble introdusert så sent som i 2021. Men det har jo skjedd litt i løpet av tre år, så nå knaller Nissan til med en oppdatert versjon av Qashqai.

Merket melder at produksjonen i Sunderland hvor Nissan åpnet en fabrikk i 1986 straks er i gang, så den nye utgaven bør ikke være så altfor langt unna.

Nissan tar tak i hele bilen, så det betyr også et det utvendige designet har fått seg et løft. Her er det gjort endringer på fronten, og en ny grill og frontlykter skal gi bilen et litt skarpere utseende. Lyktene har en adaptiv fjernlysmodul som suppleres av en smalere enhet som gir en bredere fordeling av lysstrålen, forklarer Nissan.

Videre er det nye støtfangere i sort høyglans, og i samme farge som bilen ellers på den nye N-Design-utgaven. Det er også nye og ganske så spesielle 18-tommers felger i såkalt diamond cut, og her er det også mulig å velge både 19- og 20-tommere.

Videre kan Nissan melde om tre nye farger, Pearl White, Pearl Black og Deep Ocean, mens fem andre av Qashqais farger blir mulig å få i to-farge lakkering.

Når det gjelder den nye Qashqai N-Design er det fokusert på enda mer iøynefallende design hvor de nederste delene av karosseriet under dørene og hjulbuene er lakkert i bilens farge, og denne kommer som standard med 20-tommers aluminiumfelger og seter med sort skinn og Alcantara.

Når vi er på innsiden. Nye Qashqai har dører og en midtkonsoll kledd med Alcantara, og det er nye mønstre som skal kjennetegne japansk håndverk. Det er også ny interiørbelysning og LED-lys bak for noen av utgavene, og disse styres fra infotainment-skjermen.

Rent teknologisk tar også oppgraderte Qashqaiet steg, og Around View Monitor (AVM) som viser området rundt bilen under rygging har nå en 3D-funksjon. Det betyr at føreren kan se bilen ovenfra, og velge en av de åtte kameravinklingene.

Dette systemet jobber sammen med Nissans Moving Object Detection, og denne gir lyd om noe nærmer seg bilen. Smart om man blant annet er i et trangt parkeringshus.

Førerassistentene har også fått seg et løft for å bedre sikkerheten rundt bilen, og disse inkluderer Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist og Intelligent Emergency Brake.

I tillegg byr bilen på ting som en filassistent, en smart cruisekontroll som leser veiskilt og noe kalt Driver Assist Custom hvor det er mulig å justere de ulike assistentteknologier.

Qashqai blir også den første bilen til Nissan som får Google innebygget, så den følger deriblant Volvo og Polestar. En stor fordel her er alltid oppdaterte kart via Google Maps, og løsningen åpner selvsagt også for Google Assistant via «Hei Google».

Her kan man blant annet styre ventilasjonen, setevarmere og den oppvarmede frontruten i tillegg til å be assistenten finne kjøreruten.

Eller ja, be assistenten sette på lydboka eller favorittartisten, helt uten å måtte ta hendene fra rattet.

Produksjonen er altså på gang, men fortsatt tar det litt tid før den nye utgaven er på plass.

‒ Prisene på den nye versjonen av Qashqai er ikke klare ennå, så det kommer vil tilbake til senere, sier kommunikasjonssjef Stian Thrane.

I mellomtiden kan du sjekke ut bilder av oppgraderte Nissan Qashqai, og her er de:

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Nissan Nissan Qashqai