HjemNyheterNissan med helamerikansk pickup

Nissan med helamerikansk pickup

101 år etter at den aller første bilen rullet ut fra den erkejapanske produsenten Nissan har de nå blitt amerikansk. Vel, på en måte.

Nissan samarbeider riktignok med franske Renault, og de har gjort amerikansk suksess med Infineti. Men tankene drar seg mot Fuji-fjellet, kiminoer og høflige folk når Nissan nevnes. Men nå blir det andre boller. Svære amerikanske boller.

Til neste år skal, om det går som Nissan håper, de nemlig kuppe det erkeamerikanske pickup-markedet. Og hvordan gjør man det da? Jo, man lager en amerikansk pickup. Som sagt så gjort.

Nissan kommer nemlig med den gedigne Titan XD neste år. Og den er virkelig amerikansk. Virkelig.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen ble planlagt i Tennessee, designet i California, produsert i Michigan, testet i Arizona og satt sammen i Mississippi (beklager om noen av stedene ble stavet feil!). Ikke nok med det. Nå blir den presentert på den store  The State Fair of Texas i Dallas. Man trenger ikke en gang å ha oppfunnet hjulet for å skjønne hva Nissan vil med denne bilen.

– Texas har spilt en svær rolle i utviklingen av denne nye modellinjen av amerikanske Titan-modeller. Texas er ekspert på slike, så vi ville høre hva de mente, sier Fred Diaz i Nissans salgsapparat i USA.

Pickup er ikke akkurat nordmenns favorittkjøretøy, men i USA selger de som varmt hvetebrød. Ford F150 er faktisk verdens nest mest solgte modell gjennom tidene med et salg over 35 millioner biler. Bare et japansk merke har klart å selge flere biler av en modell, Nissans erkerival Toyota med den fortsatt produserende Corolla. Den har solgt over 40 millioner. Det skal Nissan slite med selv med en helamerikansk pickup i modellutvalget.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse