Nio Norge gir gratis EU-lading

Flykaoset gjør at flere bruker bilen til å komme seg ned til Europa, og Nio Norge tar konsekvensen av dette og lar Nio-bilistene lade gratis i EU-landene de er på plass i.


Det ruller godt over 700 Nio ES8 rundt på norske skilt, og nå får de som planlegger en ferietur nedover Europa med seg en god nyhet.

Merket har allerede gjort seg bemerket på ladeområdet med sine Power Swap-stasjoner, noe som betyr at elbilen rett og slett kan bytte sitt utladete batteri med et fulladet et på bare fem minutter.

Den første norske batteribytte-stasjonen ble åpnet i Lier mellom Oslo og Drammen i januar, og dette var også den første Swap-stasjonen utenfor Kina. Totalt nærmer Nio nå seg 1.000 slike unike stasjoner.

Nå slår altså Nio Norge til med gratis lading på stasjoner som inngår i deres ladekart i Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark, og dette skal gjelde fram til utgangen av august. Altså i drøyt halvannen måned.

‒ Mange av våre brukere har gledet seg til å reise utenlands etter flere år med usikkerhet knyttet til covid-19. Når vi så at flyproblemer ødela ferien for mange av dem måtte vi gjøre noe, sier Marius Hayler, daglige leder i Nio Norge.

Løsningen var altså å tilby gratis lading.

‒ Selv om Nio ikke er et flyselskap, er vi et neste-generasjons mobilitetsselskap. Vi har derfor forsøkt å finne ut om det er noe vi kan gjøre for å hjelpe brukerne våre. Vi har ikke funnet en løsning som kan redde ferien for alle, men vi gjør det vi kan.

(Foto: Nybiltester)

Hayler og Nio Norge har ikke lyst til å gi seg med de fire landene, så de jobber jo nå med å utvide det flotte tilbudet.

‒ Vi ser på muligheten til å tilby gratis lading i flere europeiske land denne sommeren, men jeg kan dessverre ikke garantere at dette kommer på plass i sommer, sier Hayler.

ES8 er foreløpig det eneste modellen Nio har på plass i Norge, men den får om ikke altfor lenge selskap av to nye biler ‒ ET5 og ET7.

Lillesøsteren skal etter planen dukke opp i løpet av begynnelsen av 2023, mens storesøster ET7 etter planen skal være på plass før vi går inn i 2023.

Nio leverte globalt ut rett i underkant av 13.000 biler i juni, opp hele 60 prosent i forhold til juni 2021, og totalt har merket nå levert ut rundt 220.000 biler.

Nio ET5. (Foto: Nio)

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter