- Annonse -
HjemNyheterNattversjon av det mest eksklusive

Nattversjon av det mest eksklusive

På jakt etter det beste av det beste? Da går ferden muligens til Mercedes-Maybach, og de kan nå lokke med noe enda mer spesielt.

Dagens Mercedes-Benz er ikke bare resultatet av Karl Benz oppfinnelse kalt automobil tilbake i 1886, men det tyske premiummerket har flere å takke for at de ble det bilmerket de er i dag.

- Annonse -

Bilens gudfar har altså fått etternavnet i bilmerket Mercedes-Benz, mens det første navnet er etter datteren til en svært så viktig forhandler kalt Emil Jellinek. Han kalte nemlig sin 1901-modell han hadde bestilt av Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) for en Mercedes 35 hp.

Bak DMG sto mannen som skjenket navnet sitt til konsernet Daimler som nå kun heter Mercedes-Benz-gruppen, Gottlieb Daimler, og hans lojale kompanjong het Wilhelm Maybach. DMG og Benz Patent Motorwagen fusjonerte til slutt til Daimler-Benz i 1926, noe som i dag er Mercedes-gruppen.

Ingeniør og designer Wilhelm Maybach forlot DMG allerede i 1907, og opprettet Maybach-Motorenbau sammen med sønnen Karl i 1909. En av tingene de produserte var motorer til de berømte Zeppelin-flyene, ja, luftskipene.

Etter 1. verdenskrig fikk ikke Zeppelin lov til å lage de snodige luftfartøyene lenger, og Maybach verd fokus over til luksusbiler. Og som mange av de andre tyske merkene produserte de også kjøretøy for Tyskland under 2. verdenskrig ‒ inkludert motorene til de tyske stridsvognene.

- Annonse -

Etter den 2. verdenskrig fortsatte Maybach å lage motorer til Zeppelin, og ble til slutt kjøpt opp av Daimler-Benz på 1960-tallet.

I 2002 prøvde Mercedes å gjenopplive Maybach som et luksusmerke, men det gikk så dårlig at de droppet prosjektet. Men man skal som kjent ikke gi opp, og på andre forsøk traff de blink.

I 2014 bestemte Mercedes seg for å lage egne Maybach-utgaver som en forlengelse av Mercedes, og dermed kalle de utgavene for Mercedes-Maybach akkurat som de mer sportslige utgavene er kalt Mercedes-AMG.

Først ut var selvsagt direktørbilen vi finner i S-klasse, men siden har de til og med kastet seg over G-klassen og de vanlige SUV-modellene til Mercedes.

- Annonse -

Og ja, også elbilene i EQ-serien, for i april kunne de presentere Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Sammen med S-klasse og en Mercedes‑Maybach GLS 600 utgjør denne trioen dagens utvalg.

‒ Mercedes-Maybach er synonymt med uovertruffen luksus, perfekt håndverk og eleganse, sa konserndirektør Thorbjørn Myrhaug i Mercedes-Benz Norge da den ultraluksuriøse elbilen ble introdusert i april.

‒ Med vår første helelektriske Maybach-modell, bringer vi nå denne arven inn i en ny æra for elektrisk mobilitet. Ved å kombinere ambisjonen om «Lead in electric» med vår posisjonering mot det luksuriøse segmentet, har Mercedes-Benz skapt en bil som tilfredsstiller selv de mest kresne kundene. Vi er stolte av å kunne levere en unik og oppsiktsvekkende opplevelse med vår nye elektriske Mercedes-Maybach.

Men mye vil som kjent ha mer, og nå kliner Maybach til med noe enda mer oppsiktsvekkende ‒ en helt ny nattserie.

‒ Night Series er den mest progressive Maybach-designpakken ‒ det er vår allerede velkjente suverene estetikk, forsterket med utsøkte, mørklagte motiver. Målet vårt var å skape en spennende ny stil, som tilbyr en leken følelse av opprør som er uventet for det du vanligvis ser i en Mercedes-Maybach, sier Gorden Wagener, designsjef Mercedes-gruppen.

‒ Mercedes-Maybach-merket fortsetter å gi sterke gjenklang hos globale kjennere, og vi er stolte av å tilby en unik bilopplevelse som fanger det beste av tradisjon og progresjon, gjennom produkter som er på linje med trendutvikling og kulturelle emner, legger Michael Schiebe, administrerende direktør i Mercedes-AMG, til.

Den nye nattpakken er utviklet til alle tre dagens Maybach-modeller, og inkluderer elementer i mørkt krom, rosegulldetaljer og hjuldesign raffinert med mørkt glanset Maybach-mønster ‒ samt et innvendig fiskebeinsdekor.

Det er også en «mystisk» oppstartsanimasjon for de litt skumle mørke utgavene, og hver av de tre modellene byr på sine egne designsignaturer som er svært så imponerende.

Slik forklarer tyskerne de spesielle detaljene som de tre nattversjonene brøyter vei for.

Mercedes-Maybach EQS SUV

Rett fra verdenspremieren i Kina kan EQS SUV, som altså er den første elektriske Mercedes-Maybach og den aller ferskeste modellen i familien, kan bilen også bestilles i Night Series-versjonen.

Hver av frontlyktene er utsmykket med et Maybach-emblem på rosa gull og med mørk kromforfining. Grillpanelet er forsterket med mørke Maybach nålestriper, mens luftinntaksinnsatsene i støtfangeren foran er raffinert med et mørkt forkrommet mønster av Maybach-emblemet.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV.

EQS SUV er full av unike aksenter og detaljer, inkludert sidevinduer med sjenerøse, høypolerte, svarte kanter i 3D-design. En bak- og takspoiler kompletterer den sporty-aerodynamiske innredningen ‒ løpebrettet er raffinert i svart med et Maybach-emblem i mørkt krom.

Night Series-pakken for EQS SUV er tilgjengelig med de utvendige fargene obsidian black, Manufaktur diamond white bright og en eksklusiv tofarget lakk i kombinasjonen obsidian black/Mojave silver.

EQS’ bærekraft gjenspeiles i designet. Interiøret er teppebelagt med Econyl og all skinn som brukes er vegetabilsk garvet i krystallhvitt eller svart og sort perlefargekombinasjon med kontrastsøm i mørk basaltgrå. Trimmen består av fiskebein med åpne porer med ekte aluminiumspilastre.

Mercedes-Maybach S-klasse

Om den originale Mercedes-Maybach S-klasse representerer en ny høyde av komfort, så bringer den spesielle Night Series-versjonen luksus og raffinert sportslighet til et nytt nivå.

For S-klassen inkluderer Night Series-pakken ulike lakkfinisher i grå, sorte og hvite nyanser, samt en eksklusiv tofarget lakk i kombinasjonen onyx black/Mojave sølv.

Edeldetaljer inkluderer rosegull i frontlyktene og mørke metalliske kromelementer, noe som bidrar til designets elegante, strakte silhuett, som fremheves av de to synlige enderøren i mørkt krom og svart.

Mercedes-Maybach S 680.

Mens det allerede ikoniske interiøret i S-klasse tar luksus til neste nivå, utvider Night Series eksklusiviteten til modellen med to interiørvarianter ‒ sort med Black Pearl nappaskinn eller Manufaktur dyp hvit/sort.

En edel perlemoreffekt i sort/Black Pearl nappaskinn-alternativet, sammen med den gyllen-grå blanke pipen understreker subtilt interiørets verdi.

Mercedes-Maybach GLS

GLS Night Series har en komplett front med elegante mørke kromelementer, inkludert en oppreist Mercedes-stjerne på panseret, radiatorgrill, trimdeler og Maybach-mønster i sideluftinntaket.

Frontlyktene har subtile og høykvalitets rosegulldetaljer, og sidevisningen har flere edle mørke krom-aksenter.

I tillegg er det uttrekkbare løpebrettet mørk anodisert. Det eksklusive hjulet er i 23-tommers format, stylet med høykvalitets innsatser inkludert et Maybach-mønster, som understreker det karakterdefinerende sidevisningen.

For GLS, i tillegg til en lakkfinish i hvit tone eller obsidian black, er en eksklusiv tofarget malingsfinish i obsidian black/Mojave sølv tilgjengelig med Night Series-pakken.

Modellen har også to elegante innredninger. Den første er svart kombinert med Black Pearl nappaskinn, den andre er krystallhvit kombinert med Black Pearl-aksenter.

Fiskebeinsdekoren og sølvpilastre i en brun finish med åpne porer understreker utstyrets sofistikerte håndverkskarakter.

Mercedes‑Maybach GLS 600.

Mercedes opplyser at de snart åpner for nattpakken til Mercedes-Maybach S-klasse, og den skal også være klar når Mercedes-Maybach EQS SUV entrer markedet.

Til slutt dukker pakken opp til Mercedes-Maybach GLS tidlig i 2024.

Og ja, Mercedes-Maybach vil selvfølgelig også tilby andre produkter i serien, for vi snakker tross alt om et stilikon. Så her kommer det en aldri så liten kolleksjon som inkluderer vesker, joggesko og briller.

For kjører man en Night-versjon av Maybach, noe av det mest eksklusive som er mulig å oppdrive, så ja, bør man jaggu være kledd som den også.

De produktene og bilder av nattpakken kan du se her:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Lexie Limitless skal kjøre verden rundt på 100 dager ‒ med en elbil. (Fotos: Ford)

Jorden rundt med elbilen Ford Explorer

Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, har allerede en verdensrekord som den yngste i verden som har besøkt...
Aston Martin DB5 runder 60 år. (Fotos: Aston Martin)

Gratulerer Aston Martin DB5 ‒ du er 60 år

Favorittbilen til James Bond runder i disse dager 60 år. Blar vi oss tilbake til 1963 finner vi to store...
Lamborghini og Ducati jobber med teknologi som skal gjøre det sikrere for motorsyklisten. Her en Lamborghini Urus og en Ducati Multistrada. (Fotos: Lamborghini)

Nå «snakker» Lambo-bilene og Ducati-syklene med hverandre

Det skjer mye sikkerhetsutvikling på MC-fronten, og nå viser Lamborghini og Ducati et system som kan varsle motorsyklisten om...
Dette er en helelektrisk Mini. (Fotos: David Brown Automotives)

Mini-klassikeren gjenfødt som elbil

David Brown Automotive viser nå sin Mini eMastered, som ja, mestrer elektrisiteten. På 1950-tallet ville den britiske bilindustrien ha en...
Noen heldige kan også følge Viktor Hovland på storskjerm i baksetet under Ryder Cup. Denne heldige her er ingen ringere enn Rory McIlroy, den kanskje største golfstjernen i dag. (Fotos: BMW)

Se Ryder Cup i baksetet

Viktor Hovland og den europeiske gjengen jakter revansje i det som er golfsportens VM, nemlig den prestigerunge Ryder Cup....
En slik utgave av G-klasse har du neppe sett før. (Fotos: Mansory)

Slik har du neppe sett en G-klasse

Mansory har kastet seg over Mercedes G-klasse, og resultatet er en bil som er kalt Mansory Gronos 4x4. Se...
Nye Lamborghini Revuelto passer neppe i skogen, men å bli fotografert der er ganske så perfekt. (Fotos: Lamborghini)

Slik har du ikke sett en Lamborghini Revuelto

Det har nok blitt tatt mange bilder av den nye Lamborghini Revuelto, men ingen er neppe i klasse med...
Genesis har fått sving på salget de siste årene, og det har ført de over den store milepælen med en million biler. (Fotos: Genesis)

Genesis rundet millionen

Det er som kjent den første millionen som er den vanskeligste, og nå har Genesis passert denne milepælen. På samme...
Toyota skal levere 500 Mirai-biler til OL i Paris neste år. (Fotos: Toyota)

Toyota skal levere hydrogenbiler til OL

Ikke overraskende skal OL i Paris også fremme bruken av hydrogenbiler, og det skal blant andre Toyota sørge for. Når...
I løpet av to år har flere fått økt reisetid om de går fra bil til kollektivtransport. (Foto: NAF)

Ta kollektiv ‒ og få økt reisetid

Politikerne klarer ikke å få de store massene over på kollektiv, og det er kanskje ikke så rart. Stadig...
Zeekr x har nå satt kurs for Europa, og forhåpentlig er det heller ikke altfor langt unna Norge. (Fotos: Zeekr)

Zeekr klar med neste modell i Europa

Zeekr skal erobre Europa og Norge, og naturligvis er det 001-modellen som lander først på det gamle kontinentet. Men...
Stadig flere stryker på teoriprøven når det skal ta førerkort for personbil. (Foto: Statens vegvesen)

Nesten halvparten stryker på teoriprøven

Særlig de litt mer voksne sliter med teoriprøven, og Statens vegvesen er litt bekymret. Det er noe som heter at...
Volkswagen har på gang 3. generasjon av bestselgeren Tiguan. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagens bestselger i ny generasjon

Mange nordmenn hadde nok ønsket seg denne, for nye Tiguan kommer også som hybrid og åpner for 100 kilometer...
Volvos V60 Cross Country kom i 2019, og var det også mulig å få med en D4 AWD dieselmotor. (Fotos: Volvo)

Volvos siste dieselbil kun måneder unna

Under det store klimamøtet i New York kunne Volvo Cars melde at de er i ferd med å fase...
Munro viser nå fram en spesialutgave av MK_1 kalt Mountain Rescue Edition. (Fotos: Munro)

En elektrisk fjellredder

Denne bør passe godt i Norge. Skotske Munro har nemlig laget seg en Mountain Rescue Edition av elbilen MK_1. Du...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her