Annonse
Hjem Nyheter NAF-skryt til avgått samferdselsminister

NAF-skryt til avgått samferdselsminister

Ketil Solvik-Olsen gikk fredag av som samferdselsminister, og får skryt av NAF for sitt arbeid for bilistene.

Etter nærmere fem år som samferdselsminister trakk Ketil Solvik-Olsen seg fra stillingen fredag, og Frp-politikeren flytter nå til USA hvor kona har fått jobb som lege på et barnesykehus.

‒ Det er en mulighet man ikke takker nei til. Om kort tid reiser derfor familien til Alabama. En ny hverdag venter oss, skriver Solvik-Olsen i en blogg.

Partileder Siv Jensen er raus når hun beskriver Solvik-Olsens innsats som samferdselsminister.

– Ketil Solvik-Olsen er tidenes beste samferdselsminister, og han har gjort en formidabel innsats både partiet over mange år og for å bygge landet med en massiv utbygging av veier, jernbane og kollektiv, sier hun.

Saken fortsetter under Annonsen

Siv Jensen er selvsagt noe inhabil, men hva sier så bilistenes eget forbund, NAF?

«Ketil Solvik-Olsen har vært en meget markant samferdselsminister. Han har løftet samferdsel opp, både i media og i regjeringssamarbeidet», melder forbundet.

NAF sier videre at Solvik-Olsen har sørget for etableringen av Nye Veier, satt fokus på utbygging av lengre strekninger og på kostnadskontroll.

«Han har også løftet fram veivedlikehold og gjort en tydelig prioritering av dette på riksveiene. Det er hva NAFs medlemmer er mest opptatt av rundt om i landet. Og ikke minst så var han med NAF på å løfte frem folks hverdagsreiser som utgangspunkt for samferdselssatsingen.»

Den avgåtte ministeren huskes blant annet for sine sommerturer, hvor han satte seg inn i bilen og kjørte Norge på kryss og tvers. Målet var å sjekke veistandarden og komme i kontakt med lokalbefolkningen og veiarbeiderne.

‒ Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret, sa han før årets sommertur.

Her er Ketil Solvik-Olsen ute på en av sine sommerturer. Dette er ved Storseisundbrua. (Foto: SD)
Her er Ketil Solvik-Olsen ute på en av sine sommerturer. Dette er ved Storseisundbrua. (Foto: SD)

Tidligere landbruks- og matminister Jon Georg Dale blir ny samferdselsminister, og ser frem til å fortsette Ketil Solvik-Olsens arbeid.

‒ Ketil har gjort en formidabel jobb i snart 5 år. Jeg føler dette litt som om jeg ikke bare hopper etter Wirkola, men også må hoppe etter fallskjermen, sier han, og legger til:

– Jeg ser fram til å fortsette Ketil Solvik-Olsens arbeid med å bygge landet. Samferdselspolitikken er viktig for Norge og Frp, og jeg skal jobbe for mer asfalt, jernbane og gode løsninger i hele Norge.

NAF ser også fram til å samarbeide med en ny minister.

«Vi har høye forventninger til at den nye samferdselsministeren fortsetter det gode arbeidet til Solvik-Olsen på riksveiområdene. Samtidig er det mye som står igjen. Blant annet er fylkesveinettet vårt i en elendig forfatning, og må løftes fram slik riksveiene har blitt.»

I byene er det mye fokus rundt nye transportløsninger, og som ofte resulterer i nye utgifter for bilistene i form av bomstasjoner.

«Bykommunene har ikke økonomisk ryggrad til å løse disse utfordringene selv, og det er ikke holdbart å velte regningen over på brukerne. Vi håper derfor at den nye statsråden griper muligheten til å få utredet et nytt system som kan fjerne bompengene og gjøre hverdagsreisen til folk rimeligere og bedre, samtidig som vi får regulert biltrafikken på en fornuftig måte.»

Selv om Solvik-Olsen nå setter kurs for USA blir han ikke helt kvitt bommene han heller, selv om omfanget er en helt annen.

I Alabama bor det rundt 5 millioner mennesker, som på nivå med Norge. Antall bomstasjoner der? 4.

Bare Oslo og Akershus vil i 2019 ha 82 stykker…

Akkurat det har Solvik-Olsen og Frp bommet på.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker