- Annonse -
HjemElbilerNær tredoblet salget av elektrifiserte biler

Nær tredoblet salget av elektrifiserte biler

Det er kanskje ikke rart at Kia kommer med 16 nye elektrifiserte modeller i årene framover. For de tredoblet nesten det salget i fjor.

For første gang siden 2007 ble det registrert flere enn 15 millioner biler i Europa, og oppgangen fra 2016 var på 3,4 prosent.

- Annonse -

Flere land i EU og EFTA opplevde stor oppgang, med Litauen på topp med 28,3 prosent etterfulgt av Ungarn med 20,4 prosent og Bulgaria med 18,5 prosent.

Kun fem av landene fikk en nedgang på bilsalget, og usikkerheten rundt Brexit førte blant annet til en til -5,7 prosent i Storbritannia og hele -10,4 prosent i Irland. Også Danmark og Finland opplevde nedgang, men kun på henholdsvis -0,5 og -0,4 prosent.

I Norge var oppgangen på 2,6 prosent, og det ble registrert 158 650 biler her hjemme. Det er en dråpe i havet sammenlignet med Europas største marked, Tyskland. Der økte salget med 2,7 prosent, og endte på 3 441 262 biler.

De fleste bilprodusentene opplevde en oppgang i EU/EFTA, men fem måtte tåle tilbakegang på salget. Størst var GM med hele -39,6 prosent, og de solgte kun 81 biler i desember. Deretter fulgte Honda med -11,8 prosent, Mitsubishi med -2,5 prosent, Mazda -2,4 prosent, mens Ford og Jaguar-gruppen (Land Rover, Jaguar) opplevde svikt på -0,3 prosent.

- Annonse -

Resten fikk oppgang.

Volkswagen-gruppen (VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche) opp 2,1 prosent, PSA-gruppen (Peugeot, Citroën, Opel) opp 28,1 prosent grunnet kjøpet av Opel sist sommer, Renault-gruppen (Renault, Dacia, Lada, Alpine) opp 6,7 prosent, FCA-gruppen (Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia/Chrysler) opp 5,2 prosent, BMW-gruppen (BMW, Mini) opp 1,0 prosent, Daimler (Mercedes, Smart) opp 5,0 prosent, Toyota-gruppen (Toyota, Lexus) opp hele 12,4 prosent, Nissan opp 2,8 prosent, Hyundai opp 3,5 prosent, Kia opp 8,5 prosent, Volvo opp 4,1 prosent og Suzuki med en solid vekst på 20,7 prosent.

Fortsatt er Volkswagen-gruppen klart størst med en markedsandel på 23,6 prosent, etterfulgt av PSA-gruppen med 15,0 prosent og Renault-gruppen med 12,7 prosent. VW-gruppen solgte totalt 3 717 566 biler i EU og EFTA i 2017.

Sammenlagt leverte Volkswagen-gruppen hele 10,47 millioner biler i 2017, en vekst på 4,3 prosent. Dette er ny rekord for den tyske gruppen, som solgte 4,18 millioner biler i Kina. Oppgangen på rundt 200.000 biler i forhold til 2016 er mer enn alle bilene som ble solgt i Norge i 2017.

- Annonse -

En annen av vinnerne i 2017, Kia, opplyser at de nesten tredoblet salget av elektrifiserte biler i fjor. Kia kom med to nye plug-in hybrider, mens salget av Soul Electric økte med 28,5 prosent.

Også i Norge opplevde Kia en økning i 2017, og har gått fra å selge 613 biler i 2009 til 6 784 biler i fjor.

Tall fra tredje kvartal i fjor viste en økning på 51,4 prosent av elektrifiserte biler i Europa sammenlignet med samme kvartal 2016, men salget av slike utgjorde bare 6,2 prosent av det totale bilsalget.

Men tendensen er altså at stadig flere velger elektrifiserte biler.

Så det er kanskje ikke rart at Kia kommer med 16 elektrifiserte modeller i årene som kommer. Utfordringen ligger dog i at alle de andre konkurrentene også kommer med en drøss av elektrifiserte modeller, så det blir beinhard kamp om kundene.

Og den største vinneren blir bilkjøperne.

Følg bil24.no på Facebook

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her