Annonse
Hjem Elbiler Nå var du Smart!

Nå var du Smart!

Når Smart nå kommer med nye generasjoner av de tre modellene Fortwo, Fortwo cabrio og Forfour, gjør de noe ingen andre har gjort før dem.

For nå blir også Forfour tilgjengelig som elbil. Tidligere leverte Smart denne modellen kun med bensinmotor. De blir dermed den første som tilbyr hele modellutvalget også som elbil.

– Smart er en perfekt bybil, og med eldrift blir den litt mer perfekt. Derfor vil vi snart tilby hele vårt utvalg som elektriske versjoner, sier Anette Winkler i Smart.

De fleste trodde kanskje at Smart var utelukkende elektrisk, men det har de altså ikke vært. Men de modellene som har hatt eldrift kommer nå i fjerde generasjon.

Rekkevidden holder lenge til bykjøring, men du bør helst ikke har mange timers pendling. Rekkevidden til Fortwo oppgis til 160 kilometer ifølge NEDC-standarden, mens de to andre modellene rekker 155 kilometer på en full ladning.

Saken fortsetter under Annonsen

Smart Fortwo Cabrio. Passer vel fint for en kjøretur til stranden?
Smart Fortwo Cabrio. Passer vel fint for en kjøretur til stranden?

Med hurtiglader som blir tilgjengelig i 2017 kan batteriene lades opp under 45 minutter (avhengig av strømnettet). Standardladeren skal være opp til 50 prosent kjappere når du plugger den i stikkontakten på veggen enn forgjengeren, og batteriene bør være oppladet under tre timer.

Smart Fortwo henviser til at denne er smart for to stykker.
Smart Fortwo henviser til at denne er smart for to stykker.

At Smart er designet for byen forteller svingradiusen alt om. Selv de gamle Volvolene hadde slitt med en radius på 6,95 meter, og du bør dermed komme det greit rundt alle hindrene som finnes i en moderne by.

Elmotoren yter 81 hk, og Fortwo akser til 100 km/t på 11,5 sekunder. Kabrioletmodellen gjør det unna på 11,8 sekunder, mens Forfour (altså fire seter) klokkes inn på 12,7 sekunder. Toppfarten er elektrisk sperret til 130 km/t.

Og det er bare ett gir. Så du slipper å tenke på det i trafikken.

Ikke automat? Ingen problem i en Smart. Her er det bare ett gir.
Ikke automat? Ingen problem i en Smart. Her er det bare ett gir.

Prisen på dagens Smart starter på småpene 132.000 kroner. Og da snakker vi altså om bensinmodeller. Så det er bare å glede seg alle som trenger en ny, liten bybil.

smart-fortwo-cabrio-innsiden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker