Annonse
HjemElbilerNå selger ikke Norge lenger flest Model S

Nå selger ikke Norge lenger flest Model S

Norge har vært det mestselgende landet i Europa når det kommer til Tesla Model S, men er nå skjøvet ned av tronen.

Når det kommer til elbiler er det ingen land i Europa som er i nærheten av Norge. Dette kommer selvsagt av mange incentiver for elbiler kombinert med høye avgifter for fossilbiler, og de økonomiske fordelene blir dermed store.

Ifølge tall fra ACEA har de ladbare bilene i Norge en markedsandel på 39,3 prosent, mens nummer to er Sverige med 5,2 prosent. Også våre blågule naboer har incentiver rundt elbiler.

Til sammenligning er markedsandelen i Polen på 0,2 prosent, og det er knapt nok ladbare biler i landet med rundt 38 millioner innbyggere. Grunnen er åpenbar ‒ det er ikke noen incentiver der.

Nederland har også incentiver rundt elbiler. Der slipper de unna skatt på nye elbiler, og biler uten utslipp betaler heller ikke en årsavgift. Men det skjer ting i Nederland fra 2019 som får konsekvenser for noen elbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Da blir det nemlig innført noe lignende som det også ble diskutert i Norge, men som til slutt ble skrotet. Nemlig en slags luksusskatt på dyrere elbiler. I dag betaler de som kjøper firmabiler kun 4 prosent skatt på slike uansett hva de koster, men i 2019 må de betale den fulle skatten på 22 prosent for biler som koster over 50.000 euro, skriver Autoweek.

Dette kan være grunnen til at Tesla-salget nå for alvor har fått fart i Nederland.

Det blir stadig flere Tesla Model S i Nederland. (Foto: Tesla)
Det blir stadig flere Tesla Model S i Nederland. (Foto: Tesla)

For nå har treskolandet skjøvet Norge ned fra tronen som det mestselgende Model S-landet i Europa.

Ifølge InsideEVs ble det registrert 1.927 nye Tesla Model S i Nederland i løpet av årets sju første måneder, mens salget i Norge endte på 1.853 Model S.

Det norske tallet samsvarer ikke helt med statistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikk (OFV), som har registrert 1.877 Model S i Norge. Men 24 biler er uansett ikke nok til å sende Norge forbi Nederland.

På tredjeplass i Europa er Storbritannia med 985 Model S, mens det ble registrert 907 slike elbiler i Tyskland.

Regner man også med Model X som er den andre Tesla-modellen tilgjengelig i Europa så er Norge fortsatt på topp. Det er solgt over 4.000 Tesla i Norge så langt i år, mens Nederland har bikket 3.000 Tesla-modeller.

Tesla har totalt produsert godt over 300.000 biler så langt, og bikket i fjor grensa på 200.000 Model S.

Norge er verdens fjerde største markedet for ladbare biler, etter Kina, USA og Japan.  

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse