Annonse
Hjem Elbiler Nå parkerer også Leaf seg selv

Nå parkerer også Leaf seg selv

Veien mot helautomatiske biler består av seks trinn. På nivå 1 (det nest laveste) finner vi automatisk parkeringssystem.

Dette systemet lar altså bilen parkere seg selv. Du som sjåfør trenger kun å være klar med bremsefoten om noe skulle gå galt. Resten fikser bilens automatikk.

Sistemann ut på dette nivået av selvkjørende biler er elbilen Nissan Leaf. Produsenten kommer med en oppgradert versjon til høsten, og den får systemet ProPILOT Park.

Modellen har sonarer og sensorer som registrerer hindringer, og ratter seg deretter selv inn i parkeringsluka – enten sidelengs eller med snuten eller hekken først. Føreren trenger kun å trykke på en knapp.

Nissan er langt fra de første som introduserer parkeringsroboten som fikser jobben for deg, og blant annet har elbilene BMW i3, Tesla Model S og Model X helautomatisk parkeringsassistent. En rekke modeller har også en form for parkeringsassistanse.

Saken fortsetter under Annonsen

Leaf er for øvrig verdens mest solgte elbil med over 270.000 modeller, og det ble registrert 384 nye Leaf i Norge i juni. BMW i3 hadde 420 nyregistreringer, mens Volkswagen Golf (som også kommer med eldrift) toppet med 1.258 biler.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker