Annonse
Hjem Nyheter Nå oppgraderes hybridfavoritten

Nå oppgraderes hybridfavoritten

Norges mest solgte ladbare hybrid, Mitsubishi Outlander PHEV, blir oppgradert.

Den japanske produsenten har truffet blink med SUV-modellen som kom for drøyt fire år siden. Tanken bak modellen var å kombinere 80 år med 4WD-utvikling, 50 år med elektrisk utvikling og 30 år med firehjulstrekk på rallymodellene inn i en modell.

Valget falt ikke overraskende på en SUV, som var en fremadstormende biltype allerede på begynnelsen av 2010-tallet.

Og de traff blink med Outlander.

I Europa er den den mestselgende ladbare hybrid i både 2015, 2016 og 2017, og den ble selvsagt raskt en favoritt i Norge på grunn av sin elektriske driftvariant.

Saken fortsetter under Annonsen

På nøyaktig fire år har Mitsubishi solgt 100 000 eksemplarer av Outlander PHEV i Europa, med Norge som det tredje mest solgte landet. Her var det innen desember 2017 solgt 13 439 Outlander PHEV, mens Storbritannia sto for flest med 34 108.

Justert etter markedsandel er derimot Outlander mest populær i Norge.

Det slår også ut på de norske statistikkene. Modellen har vært den mest solgte ladbare hybriden både i 2016 og 2017, og i fjor endte salget på 4 067 biler. Modellen var Norges 5. mest solgte, kun slått av Volkswagen Golf, BMW i3, Toyota RAV4 og Tesla Model X.

Så bilen er blitt en skikkelig hit i Norge, men den er også med årene blitt «gammel». Så da er det på tide å oppgradere den.

Og nettopp det gjør Mitsubishi nå.

De vil presentere en ny 2019-modell under Genève Motor Show i mars, og det er langt fra bare noen få endringer de har gjort. Dette er en ny Outlander.

Mitsubishi sier selv at det er mer eldrift og mer SUV i den nye modellen, noe som jo lover godt.

En 2,4-liters bensinmotor erstatter den tidligere 2-liters motoren, noe som betyr mer moment og jevnere kjøring. Og hybridløsningen blir sterkere med et batteri på 13,8 kWh.

Her er fakta:

  • Generatoren styrke er økt med 10 prosent.
  • Bakre elmotorens ytelse økes med 10 prosent.
  • Fremdriftsbatteriets kapasitet økes med 15 prosent
  • Ytelsen økes med 10 prosent

Selve kjøresystemet blir også oppgradert. I dag har systemet for firehjulsdrift (S-AWC) to stillinger, Normal og 4WD Lock.

I 2019-modellen kommer det to stillinger til, Sport Mode og Snow Mode. Begge er ganske selvforklarende.

I Sport Mode økes responsen og gir føreren en mer direkte kontroll. I Snow Mode optimaliseres veigrep på snø og glatt underlag for å oppnå tryggest mulig kjøring under krevende forhold.

Men de har gjort mer med 2019-modellen.

Den har nemlig fått en aldri så liten ansiktsløfting. Nye LED-lykter, den har litt bredere grill og rektangulære tåkelysinnfatninger.

Det er også nye 18 tommers felger og en ny bakspolier på den nye Outlander.

På innsiden finner vi nye stoler og skinnmaterialer, nytt instrumentpanel og nye utstyrsnivåer.

Priser er ikke kjent, og den norske importøren er selvsagt spent på hvor den ender.

‒ Vi regner med å komme i gang med prisforhandlinger i løpet av våren, og at vi kan publisere priser over sommeren. Per i dag har ikke utstyrsvariantene klare, men regner fortsatt med at det er de best utstyrte variantene som blir valgt også framover, sier administrerende direktør Rune Gjerstad hos importøren.

Det er ikke bare en ny Outlander PHEV Mitsubishi tar med seg til Genève.

De vil også presentere e-Evolution Concept. Dette er en helelektrisk SUV med tre elmotorer og 4WD. En elektrisk motor driver begge forhjulene, mens hvert bakhjul har sin egen elektriske motor.

Bilen, som navnet sier er et konsept, har kunstig intelligens (AI) og mobilitet, noe som altså betyr nettbaserte løsninger.

Ifølge Mitsubishi viser konseptet er en helt ny generasjon høy-ytelses helelektrisk crossover SUV fra produsenten, og er et innblikk i hva vi kan vente oss i årene som kommer.

Men før den tiden kommer nye Outlander. Og den er det nok mange som venter på.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker