Annonse
HjemElbilerNå nærmer Model 3 seg Europa

Nå nærmer Model 3 seg Europa

Tesla starter snart produksjonen av de europeiske variantene av Model 3.

Elon Musk uttalte tidligere denne måneden at Tesla nå har gått fra å ha produksjonsproblemer til leveringsproblemer rundt Tesla Model 3, men at dette er et enklere problem å fikse.

Ifølge Bloombergs Model 3-teller er det nå produsert i overkant av 91.000 biler, men den viser også at de kun bygger rundt 3.000 i uka. Det er langt unna det opprinnelige målet på 10.000 Model 3 per uke, men tempoet er uansett på et helt annet nivå enn tidligere.

Men dette er biler ment for det amerikanske markedet, som langt på vei er identisk med de europeiske. Hovedforskjellen er at de bruker to forskjellige ladekontakter, samt at det er noen andre små forskjeller som Tesla må gjøre for å få den godkjent i henhold til de europeiske kravene.

Saken fortsetter under Annonsen

Dermed har det amerikanske markedet så langt blitt prioritert, og norske kunder har vært nødt til å smøre seg med tålmodighet. Men nå er det lys i enden av tunellen.

Electrek har nemlig oppdaget at Tesla registrerte de første europeiske modellene for et par uker siden, og nå har produsenten registrert 7 nye Model 3.

Tidligere i år kuttet også Tesla ned ventetiden for Model 3 i USA, noe som viser at produksjonen nå har større fart enn tidligere. Tidligere var den på 5 måneder for alle tre modellene (RWD, AWD og Performance), men i sommer satt de den ned til 1-3 måneder for to av modellene. Nå er leveringstiden kuttet enda mer på RWD-modellen, som nå skal leveres innen 4 uker.

Sist Tesla-sjef Musk uttalte seg om det internasjonale markedet angående Model 3, sa han at leveringene ikke vil starte før litt inn i 2019. Og det virker som han treffer ganske bra på det tidsestimatet. Og det skjer ikke hver gang.

Da Tesla startet opp produksjonen av Model 3 lovet Musk 200.000 biler bare i 2017, noe de altså ikke var i nærheten av. Det tok dem faktisk rundt 9 måneder å produsere 15.000 biler, men tidlig i sommer virket det som ting løsnet også rundt produksjonen.

Nå skal de altså lagt de fleste produksjonsproblemene bak seg, så nå gjelder det bare å løse logistikkutfordringene. Og det bør vel være mulig å gjøre.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse