Annonse
HjemNyheterSnart møter du selvkjørende biler i Göteborg

Snart møter du selvkjørende biler i Göteborg

For første gang i historien vil vanlige mennesker få sjanse til å bruke selvkjørende biler i dagliglivet. Det skjer bare timer unna norskegrensen – i Göteborg.

Når det kommer til samferdsel er det to ting menneskene har drømt om i flere tiår. Det ene er flyvende biler som tar deg over køen på tur inn til byen. Det andre er selvkjørende biler.

Flyvende biler er det kun Hollywood som har. Selvskjørende biler er det kun Göteborg som har. Eller riktigere, får.

Volvos personbilavdeling har lenge prøvd ut selvkjørende biler, og utviklingen har gått framover. Men det er kun utvalgte testpersoner som har fått kjøre disse, men nå er den tiden forbi. Sammen med Autoliv skal de drive prosjektet Drive Me et steg videre. 100 familier og pendlere skal nå få prøve ut selvkjørende biler i Göteborg-trafikken.

Vi er svært glade for å kunne hilse Autoliv velkommen i prosjektet. Automatisk kjøring vil gjøre våre veier bedre og tryggere. Jo før vi kan utvikle den nødvendige teknologien og tilby våre biler dess bedre er det, sier president Håkan Samulesson hos Volvo.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er ikke bare Volvo og Autoliv som er involvert i prosjektet. Både det svenske transportsadministrasjonen, det svenske transportsbyrået, Chalmers universitet, Lindholm vitenskapspark og Göteborg by deltar.

Sammen skal de sørge for mange fordeler ved selvkjørende biler. Bedre veiutnyttelse, drivstofforbruk, mindre kø og bedre byplanlegging er stikkordene.

Men det er selvsagt sikkerhetsaspektet som er det viktigste. Forskning viser at så mye som over 90 prosent av dødelige ulykker kan skyldes menneskelige feil, typisk grunnet uoppmerksomhet. Her er det mye å hente ved selvkjørende biler. De kan nødbremse, holde seg i fila og unna grøfta og holde avstand.

Når automatisk kjøring utvikles videre vil menneskelig feil reduseres drastisk, og til slutt vil slike biler nå et nytt steg når det kommer til kjøretøysikkerhet, sier Jan Carlson, sjef for Autoliv.

Allerede i 2013 tok de første selvkjørende bilene til veien i Göteborg, mens de første familiene er ventet på veiene i 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=8ekARxstQqo

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse