Annonse
Hjem Nyheter Nå lager Porsche karbonfelger

Nå lager Porsche karbonfelger

Porsche gjør det de kan for å spare vekt og gjøre kjøreopplevelsen enda bedre. Nå lager de hjul til over 100.000 kroner.

I utgangspunktet koster Porsche 911 Turbo S så mye at drøye 100.000 ekstra kanskje ikke spiller noe rolle. Du må ut i underkant av 2,5 millioner kroner for den nest dyreste 911 (kun den nye GT2 RS er dyrere), men da får du også 580 hestekrefter og 0-100 km/t på under tre sekunder.

Men du får ikke karbonfelger. De må altså kjøpes i tillegg. Men nå er det altså mulig. Iallfall til 911 Turbo S.

Karbonfelgene tilhører nemlig Turbo S Exclusive Series, og vil komme til neste år.

Vi snakker om 20 tommers felger til en vekt av 8,2 kilo. Det er som du kan se av videoen under 20 prosent lettere enn dagens felger, og også 20 prosent sterkere. Dermed vil disse felgene bedre både akselerasjonen og nedbremsingen.

Saken fortsetter under Annonsen

Videoen viser også at det ikke er enkelt å produsere karbonfelger. De har et slags «spinnehjul» på ti meter i diameter som skal produsere felgbasen ut av 18 kilometer med karbonfibertråder, og over 200 individuelle deler monteres i en felg.

Porsche sier også at felgene er testet i mer enn to millioner kilometer, og om du går til innkjøp av noen slike bør de altså holde en stund.

Selv om Porsche hevder at de er det første som tilbyr dette i en produksjonslinje er ikke de eneste som har fått øynene opp for karbonfelger. Du får blant annet slike til Ford GT og svenske Koeningsegg, som jo også er litt norsk.

Eier du en 911 Turbo og drømmer om karbonfelger? Det går ikke. Turbo S har kun en sentralbolt, og dermed passer disse kun til S-versjonen.

Men du kan alltids drømme ved å se Porsches video om de nye karbonfelgene:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker