Annonse
Hjem Nyheter Nå kan du ta X’en på camping

Nå kan du ta X’en på camping

Det er nok en dårlig idé å invitere eksen med på campingtur. Men å dra på campingtur med X’en er en annen sak.

Mercedes kom med X-klassen i fjor, og er en slags luksuriøs pick-up-serie. Altså typisk en bil som selger godt på det amerikanske markedet.

Men folkene bak modellserien har flere idéer enn bare en helt vanlig pick-up. Hva med å lage en campingbil-variant? Hvorfor ikke, må de ha konkludert med.

Her er den originale X-klasse.
Her er den originale X-klasse.

For det er nettopp det de har gjort.

Saken fortsetter under Annonsen

Sammen med produsenten Tischer har de plassert en aldri så liten campingvogn på lasteplanet, og fått en nesten fullverdig campingbil.

Den inneholder blant annet en liten kjøkkenkrok, vaskeservant og toalett med plass nok til en dusj, og har en sittegruppe for tre som kan omgjøres til en dobbeltseng. Alkoven er 150 centimeter bred og nesten to meter høy, så det er ingen grunn til å frykte klaustrofobi der inne heller.

Ut på tur, aldri sur!
Ut på tur, aldri sur!

Mercedes har også en annen variant for «fri-camperne» laget sammen med VanEssa. Her har de bokset inn selve lasteplanet ved å bygge på et yacht-lignende teakplan, og plassert utstyret inn under det. Utstyret på 250 kilo kan trekkes ut, og vipps så har du et minikjøkken langt ut i villmarken. Det er også en annen skuff som kan trekkes ut, og der er det plass til diverse utstyr. Og planlegges det en lenger tur er det mulig å få kjøpt et telt som kan plasseres på toppen.

Mercedes er ikke helt ukjente med campingvarianter, og skal vise tre andre sammen med X-klassen under en stor caravanmesse i Stuttgart.

Mercedes viste i fjor fram en V-klassen som de kalte Marco Polo, som er en slags «reise-van». Nå kommer de også med en variant kalt Marco Polo Activity og en kalt Marco Polo Horizon, og alle de tre vises altså sammen med de to pick-up-variantene.

Dette er de tre Marco Polo-modellene.
Dette er de tre Marco Polo-modellene.

Da er det vel bare å konkludere: Gøy på landet!

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker