Annonse
HjemNyheterNå kan du ta verdens raskeste taxi

Nå kan du ta verdens raskeste taxi

Det finnes sikkert mange raske taxier rundt om i verden, men den aller raskeste befinner seg i Nürburgring. Og den kan du ta. Se video.

Det er et par ting som teller mer enn noe annet her i livet. Det ene er familie, venner og helsen, og det andre er hvor fort en bil går.

Familie, venner og helse skal vi selvsagt ikke blande inn her, men raske biler er en annen sak.

De finnes det veldig mange av, og det popper opp stadig nye som sikrer seg den rekorden som teller ‒ nemlig en runde rundt verdens mest krevende og kjente bane ‒ Nürburgrings Nordschleife.

Det finnes en rekke kategorier som bilene kan bli raskest i, det være seg en sjuseters SUV (Skoda Kodiaq RS) eller rett og slett den raskeste serieproduserte bilen av dem alle (Lamborghini Aventador SVJ).

Saken fortsetter under Annonsen

En av kategoriene er serieproduserte sedaner, en biltype som jo egner seg greit som drosjer også.

Jaguar har flere sedan-modeller, og en skikkelig sprek en også. Kruttønna Jaguar XE SV Project 8.

Den er utstyrt med en V8-motoren på 5-liter som vrir ut 600 ville hestekrefter, og dreiemomentet er på saftige 700 Nm ‒ den aller sterkeste motoren Jaguar noensinne har satt i en serieprodusert bil. Jaguar XE SV Project 8 blir håndlaget i 300 eksemplarer.

Bilen flytter greit på seg også. 0-100 km/t går unna på 3,7 sekunder, mens toppfarten er elektronisk satt til 321 km/t.

Det er altså ville saker Jaguar har satt sammen, og det hele fungerer helt utmerket på veien også. For det har Jaguar testet på Nordschleife.

Der dundret bilen rundt den 20,8 kilometer lange og beryktede banen på 7:21,23 minutter, og satte ny rekord for serieproduserte firedørs biler. I ettertid har den også hanket inn banerekorden på den berømte Laguna Seca i USA ‒ da enda mer finjustert enn bilen som satte rekord på Nordschleife i 2017.

Jaguar XE SV Project 8 kommer i to versjoner, en med de standard fire setene og en racingversjon med to seter.

Og det var åpenbart så gøy å lufte den rundt Nordschleife at Jaguar nå har bestemt seg for å la alle som vil få oppleve hastigheter på over 250 km/t, 73 svinger og en g-kraft på 1,8 i karusellsvingen. Ja, nordsløyfa av Nürburgring.

Britene tilbyr allerede et par lynraske drosjer der. En XJR575 Race Taxi, den raskeste og sterkeste XJ i modellens 50 år lange historie, og en Jaguar F-Type SVR.

Men de får altså selskap av en toseters racingvariant av Jaguar XE SV Project 8, så dermed øker antall modeller hos Jaguar Race Taxi til tre.

Så nå får du muligheten til å oppleve verdens raskeste taxi rundt Nordschleife. Banen holder åpent til i midten av november, men om du ikke rekker det i år så er også taxien tilgjengelig der til neste år. Så det er bare å begynne å planlegge ferieturen.

Det hele kan bestilles via Jaguar taxinettside, og ja, det er mulig å kjøpe en slik tur i gave også. Så denne passer ypperligere i julegave til han eller henne som har «alt».

Taxituren som består av en runde rundt banen koster 199 euro (1.900 kr), og det er jo litt billigere enn å kjøpe den. For den lynraske modellen starter nemlig på 1,6 millioner kroner, og det er før norske avgifter slår inn.

Så da blir det vel taxi, da.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse