Annonse
HjemNyheterNå kan du sjekke hvem som har førerkort

Nå kan du sjekke hvem som har førerkort

En ny løsning åpner nå opp for å sjekke hvem som har førerkort og hva de har lov å kjøre.

De fleste som spår om framtidens mobilitet er enig om en ting. Færre kommer til å eie biler, og diverse leiemuligheter vil erstatte deler av den private bilparken. Og en slik framtid er allerede på vei.

Diverse bilprodusenter har planer om å introdusere bildeling, og Volvo er et godt eksempel. De har for lengst introdusert digitale nøkler via en app, og har også opprettet en egen avdeling kalt M som skal stake kursen for framtidens bildeling.

I tillegg har kommer det stadig flere konsepter som lar deg leie biler på times- og dagsbasis, og som også åpner for at bileierne selv kan leie ut sine biler. Hyre er et eksempel, og der kan en bileier enkelt leie ut bilen og tjene noen ekstra kroner.

Men med bildelingen dukker det også opp en annen utfordring. Har de som leier bilen faktisk lov til å kjøre den?

Saken fortsetter under Annonsen

Vel, dette har Statens vegvesen nå løst, og nå kan du enkelt sjekke om personen som låner bilen din faktisk har førerkort til å kjøre den.

Denne tjenesten heter ganske så enkelt «Sjekk førerkort» og er tilgjengelig via din egen side på vegvesen.no.

‒ Her kan den som låner ut bilen sin enkelt sjekke om den som skal låne bilen har gyldig førerkort. Tjenesten er tilgjengelig for alle, men den krever innlogging via ID-porten, slik som for mange av våre øvrige digitale tjenester, sier Bujar Llukaj ved førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Dette er lignende løsning som har vært en god stund i forbindelse med skattesøk. Vegvesenet har satt en begrensing på 10 søk om dagen for privatpersoner, og man trenger navn og fødselsnummer (11 siffer) på personen som skal sjekkes.

‒ Det er kun hvilke førerretter en person har som blir opplyst i tjenesten. Øvrig informasjon slik som eventuelle beslag og inndragning, eller begrensninger på grunn av helsemessige årsaker er taushetsbelagt og vil ikke bli tilgjengelig, sier Llukaj.

Det blir altså enklere for deg som bileier å utføre plikten du har for å påse at personer som låner kjøretøyet er skikket til å kjøre det.

‒ Regjeringen er opptatt av å forenkle og modernisere hverdagen til folk flest. Derfor er det flott at Statens vegvesen nå har laget en løsning som gjør det enkelt å sjekke om den du låner ut bilen din til har gyldig førerkort. Dette er bra for de av oss som av og til låner ut bilen, for de som er med i ulike bildelingsordninger, og for trafikksikkerheten, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Dette er bare en av mange nettløsninger man finner på «Din side» hos vegvesenet.

Du kan søke om førerkort og bestille time til oppkjøring.

Du kan melde om tapt førerkort og bestille et nytt.

Du kan se hvilke kjøretøy som er registrert på deg og dens data, fylle ut salgsmelding, melde tapt vognkort og bestille kjøretøykontroll samt sende inn dokumentasjon på gjennomført kontroll.

Det er også mulig å bestille personlige skilt, som vegvesenet åpnet for i fjor sommer.

– At man nå kan sjekke om førerkortet er gyldig er bare en av mange tjenester rundt førerkort og kjøretøyområdet som er blitt digitalisert og forenklet de siste årene. Jeg er glad for at man nå kan gjøre også dette på en veldig enkel måte, sier Dale.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse