Annonse
Hjem Elbiler Nå kan du reservere denne imponerende elbilen

Nå kan du reservere denne imponerende elbilen

Gode nyheter for de som venter på den ville og imponerende elbilen Lucid Air. Nå er det mulig å reservere en slik her i Norge.

Husker du da Tesla-sjef Elon Musk vurderte å ta merket av børsen? En av grunnene til det var at det offisielle saudiarabiske fondet Public Investment Fund (PIF) skulle investere milliarder i det amerikanske elbilmerket, hevdet Musk selv.

Det tok dog ikke lang tid før det ble klart at PIF ikke skulle legge penger i Tesla, men istedenfor skulle de dytte en masse oljepenger inn i elbilmerket Lucid Motors.

Dette er en kommende rival av Tesla, og ble støttet med formidable 8 milliarder kroner av PIF-fondet.

Dette skjedde for halvannet år siden, og har medført endringer i tidsplanen.

Saken fortsetter under Annonsen

Lucid skulle opprinnelig begynne å akseptere reservasjoner fra europeiske kunder i 2021, et år etter at den planlagte produksjonen av Lucid Air startet opp i Arizona.

Men nå har de tråkket på gasspedalen, og framskyndet planene ganske betraktelig.

For nå åpner de for reserveringer i utvalgte europeiske land, og selvsagt er elbilnasjonen Norge blant disse.

Lucid sier at det har vært så stor interesse fra Europa at de nå har justert tidsplanen, som fortsatt innebærer at produksjonen starter opp mot slutten av 2020.

‒ Leveringer til Europa er ventet å starte et år etter denne milepælen, sier Lucid-sjef Peter Rawlinson.

‒ Dermed følte vi at det var riktig å åpne for reserverasjoner i en region som virkelig har omfavnet kjernen i miljøvennlig transport, og en som vi regner med blir et stort marked for Lucid.

Startet bygging av fabrikk

Midlene fra PIF brukes til både testing og utvikling av Lucid Air, til å ferdigstille fabrikken i Arizona og opprette et forhandlernettverk, samt å faktisk sette bilen i produksjonen.

Byggingen av den nye fabrikken startet for knapt to måneder siden, og blir fullført mot slutten av året.

Alt dette sørger dermed for at Lucid faktisk er foran skjemaet, og de som nå vil sikre seg en av de første Lucid Air her i Norge kan dermed legge inn en reservasjon.

Det koster 8.900 kroner, og dette tilbakeføres om man ikke ønsker å bestille selve bilen.

Den eksakte prisen for Lucid Air er ikke helt klar, men det er tidligere antydet i overkant av 100.000 dollar. Senere skal det komme en bakhjulsdrevet versjon som foreløpig er priset til 60.000 dollar.

Og framtidige kunder får virkelig mye for pengene, for dette er ville og imponerende saker.

Lynrask rundt racerbane

Lucid oppgir selv en rekkevidde på over 643 kilometer (400 miles) og 1.000 hestekrefter, hvor 0-95 km/t (0-60 mph) går unna på under 2,5 sekunder og toppfarten på over 321 km/t (200 mph).

Under en test hvor de fjernet alle begrensninger fikk de faktisk bilen helt opp i 378 km/t, så vi snakker drøye greier her.

En annen test på den berømte racerbanen Laguna Seca med en legendarisk korketrekker-sving i en bratt bakke var prototypen kun to sekunder bak rundetiden til verdens raskeste sedan, Jaguar XE SV Project 8.

Så den går ikke bare raskt rett fram, men kan også håndtere svinger og en vrien korketrekker.

«Billig»-versjonen er ikke så daff den heller, og denne får 400 hk med en foreløpig rekkevidde på rundt 400 kilometer.

Stemmekommandoer og selvkjøring

Bilen har fire seter (plass til fem personer), og satser tungt på luksus. Lucid sier at de er inspirert av private jetfly, så det vil faktisk være mulig å bikke de to baksetene 55 grader bakover akkurat som på den private jeten.

Foran finner vi et dahbord som er dominert av en digital skjerm, mens en stor berøringsskjerm er plassert mellom forsetene hvor det meste styres fra. Og ja, selvsagt kan bilen styres med stemmekommandoer. Lucid Air er også tilkoblet så det holder, og appen kan styre det aller meste i og rundt bilen.

Bilen er ifølge Lucid «autonom-klar», men hvor høyt på den selvkjørende skalaen som går til nivå 5 vet vi ikke. Lucid sier selv at du kan sitte i baksetet mens du henter barna, så vi snakker avanserte greier.

Dette er altså en luksusdoning som også er en sportsbil.

Viser fram produksjonsmodell i april

Hvordan det eksakte produksjonsmodellen egentlig blir seende ut vet vi faktisk ikke ennå, for den får premiere i New York i april.

Da får vi vite de eksakte spesifikasjonene, designet, versjonene og ikke minst prisen.

Men de som ikke tør å vente så lenge for å sikre seg en tidlig plass i køen kan altså allerede nå reservere en Lucid Air, og i tillegg til Norge åpnes det for dette i Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Island, Italia, Monaco, Nederland, Spania, Sverige og Sveits.

Lucid har også planlagt en versjon med rattet på den «gale» siden, så også de i Storbritannia får etter hvert muligheten til å bestille seg en Lucid Air.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker