Annonse
Hjem Motorsport Nå kan 16-åringer kjøre bakkeløp

Nå kan 16-åringer kjøre bakkeløp

Vegdirektoratet åpner opp for at 16- og 17-åringer kan delta i bakkeløp og drifting-konkurranser.

Det er allerede gitt dispensasjon med påfølgende fritak fra motorsportforskriften i en rekke grener, deriblant rally og rallycross. Unge under 18 år kan dermed delta i slike konkurranser.

En slik dispensasjon varer kun ett år, og dermed må Norsk Bilsportforbund (NBF) søke årlig. Noe de gjorde tilbake i april ‒ og da var også bakkeløp og drifting inkludert.

Men Vegdirektoratet etterspurte mer informasjon om de to grenene, og ville vite hvordan de er organisert og i praksis utføres. Denne informasjonen fikk 5. juni, og deretter gikk det rekordfort.

For allerede 28. juni forelå vedtaket om at de grenene også er inkludert i dispensasjonen, noe som dermed åpner opp for 16-åringer i bakkeløp.

Saken fortsetter under Annonsen

Vedtaket kom i grevens tid for «Norges Råeste Bakkeløp» (NRB), som arrangeres i neste måned. NRB har nemlig annonsert en superduell mellom Petter og Oliver Solberg, noe som ikke ville vært mulig uten dispensasjonen.

‒ Ja, nå er alle formelle hindringer for at Oliver Solberg skal konkurrere i samme løp som faren sin ryddet av veien. Det kan bli et spennende avslutningsløp i Målselv fjellandsby, sier en fornøyd Jan Helge Nilssen i NRB.

Han understreker at dette åpner opp for flere enn kun 16 år gamle Oliver Solberg.

‒ Vi har hatt flere henvendelser fra unge førere som har hatt lyst å melde seg på, men som ikke har kunnet gjøre det før dispensasjonen kom, presiserer Nilssen.

Tidligere har det vært klart at junioren i Solberg-familien skulle delta i «Norges Råeste Bilcrossløp» på Bardu Motorsportsenter, men nå kan han altså melde seg på hovedkonkurransen også.

Dermed blir det litt av et oppgjør mellom rally- og rallycross-verdensmesteren Petter og den talentfulle sønnen som har imponert stort i rally, og de to skal også måle seg mot en tredje Solberg. For rekorden opp til Målselv fjellandsby innehas nemlig av bror og onkel Henning Solberg, så skryterettighetene i Solberg-familien ligger også i potten.

Generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud, var en annen som kunne smile etter torsdagens vedtak.

‒ Jo, vi er veldig glad for at unge førere fra og med nå kan kjøre bakkeløp og drifting. Det er viktig for rekruttering og deltakelse i sporten og grenene. Og det er viktig å ha like regler for deltakelse i hele motorsporten, ikke bare deler av den, sier Raknerud.

Dispensasjonen fra Vegtrafikkloven som gjelder reglene om teknisk krav, krav til godkjenning, registrering og førerkort samt minstealder gjelder nå følgende grener:

 • Karting
 • Crosskart
 • Dragracing
 • Racing
 • Bilcross
 • Autoslalåm
 • Offroad
 • Rally (SS/SP)
 • Rallycross
 • Bakkeløp
 • Drifting

Vegdirektoratet krever imidlertid at alle skal følge kravene til NBF rundt alder og opplæring i de forskjellige grene.

I bakkeløp har Bilsportforbundet allerede bestemt at kravet om førerkort bortfaller og at den nedre aldersgrensen er satt til 16 år.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker